Zpěvačka a porotkyně The Voice Jana Kirschnerová (41), která již několik let žije se svým přítelem a dvěma dětmi v Londýně, je zoufalá ze současné koronavirové pandemie. I ona totiž patří mezi umělce, co se kvůli omezeným příjmům a zrušeným vystoupením ocitli v nezáviděníhodné finanční situaci. Pro tmavovlasou Slovenku je tento stav, kdy najednou nemá „do čeho píchnout“, naprostou novinkou. A není z něj nikterak nadšená… „Situace je taková, že žijeme ze dne na den. Museli jsme zrušit i nahrávání alba, opatření v Anglii jsou přísná,“ prozradila Kirschnerová slovenskému deníku Nový Čas.

Na sociální síti se nyní svěřila se svou novou každodenní realitou: „Můj kalendář je prázdný. Už mě nebombardují zobrazující se eventy v rohu displeje, či upozornění na blížící se události,“ povzdechla si na instagramu interpretka hitů V cudzom meste, Pokoj v duši nebo Bude mi lehká zem, což byl song, který před dvanácti roky nazpívala společně s Petrem Hapkou (†70). Jak teď Kirschnerová sama přiznává, po více než dvaceti letech, co se pohybuje na československé hudební scéně, zažívá vlastně svůj první „time out“. Velké změny nastaly také v jejím soukromí: ze známé zpěvačky se stala žena v domácnosti.

VIDEO: Porokyně The Voice Jana Kirschner: S Vojtou Dykem to zatím skřípe! 

Video
Video se připravuje ...

Porokyně The Voice Jana Kirschner: S Vojtou Dykem to zatím skřípe! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Plně se teď věnuje svým dcerkám, Matildě Janushce (9) a Yolaně Yolandě (5), a stará se nejenom o jejich výchovu, ale i o domácí výuku během druhé vlny pandemie. Podle Času si dámy každý den dopřejí pořádnou rozcvičku a Jana pak uvaří poctivé domácí jídlo, což jistě ocení jak dívky, tak i její partner, britský hudebník Eddie Stevens. „Jako rodina se snažíme co nejvíce chránit, takže dodržujeme všechny pokyny,“ pokračovala zpěvačka a zároveň zdůraznila, že se snaží i přes veškeré depresivní dění ve světě myslet pozitivně – přestože před nějakým časem na internetu přiznala, že se jí po devíti letech znovu vrátily panické ataky.

Zároveň ale věří, že i pro umělce se brzy začne blýskat na lepší časy: „Na začátku pandemie jsme od politiků slyšeli, že v kultuře pracují kreativní lidé, a proto se spoléhají na naši kreativitu v těchto těžkých chvílích. Naše kreativita je skutečně něco, na co nemají žádný dopad. Nerozumějí ani významu tohoto slova, a i když občas předstírají zájem o to, co děláme, v zásadě se té ‚kreativity‘ bojí.  Je jenom na nás, umělcích, jak a zda vůbec kultura přežije. To slovo ve významu znamená také připravovat půdu. Tak tedy do práce, přátelé!“ dodala bojovně.

VIDEO: The Voice Česko Slovensko: Velké souboje jsou tu!

Video
Video se připravuje ...

The Voice Česko Slovensko: Velké souboje jsou tu! TV Nova

Fotogalerie
39 fotografií