Uzavření divadel v době nařízené karantény je pro všechny ztrátové a pro některá zařízení i fatální. S finanční ztrátou se potýká i Divadlo bez zábradlí, které vede herec Karel Heřmánek se svou manželkou Hanou (57). 

 „My jsme divadlem odkázaným na příjmy ze vstupného. Proto také hrajeme 360 až 380 představení v sezoně. Na tyto příjmy jsou odkázáni všichni herci, technici i administrativa, platíme z nich provoz divadla, nájem, služby i nové umělecké počiny. Takže pro nás je přerušení činnosti naprosto fatální. Představy o budoucí existenci našeho divadla mě trápí a zdá se mi o tom každou noc. A vidím to dost beznadějně,“ přiznal pro Novinky.cz principál divadla. 

Jelikož se na chodu podílí i jeho manželka, která je manažerkou divadla, a hraje v něm jejich syn Karel (31) a jeho manželka Nikol Kouklová (31), do řešení situace se zapojili všichni. 

 „Chtěli bychom začít hrát v létě, protože jinak je pro nás půl roku nehraní fatální. Naše letní scéna je pod střechou, a tak hledáme nový otevřený prostor, kam by se vešlo 200 lidí. Všichni se snažíme, abychom začali co nejdřív, je to opravdu nepříjemná situace,“ řekla Blesku Nikol, která s manželem šila roušky pro zdravotnická zařízení a po večerech online předčítali dětské pohádky. 

VIDEO: Manželka Karla Heřmánka "bojuje" o přežití divadla Bez zábradlí!

6342725:gallery:true:true

Fotogalerie
30 fotografií