Uvězněná mezi stěnami je legenda českého šansonu už delší dobu, ovšem alespoň mobilní telefony ještě nedávno brala. Avšak naposledy za ni telefon zvedla její hospodyně, která jí chodí pomáhat. „Nejsem na tom teď nějak dobře. Jsem na tom celkem špatně. Když za mnou někdo přijde a jsem doma sama, ani mu nemohu otevřít,“ postěžovala si pro deník Aha! Hegerová.

Pokud by totiž chtěla jít ke dveřím, musela by zdolat několik schodů. Jenže je už takřka nepohyblivá, a tak to nejde. „A to už je pro mne vyloučené,“ posteskla si zpěvačka, která tak nemá ani náladu řešit Vánoce. „Mám opravdu jiné starosti,“ smutní.

Přitom právě na svátky se obvykle ze svého bytu na pražském Staroměstském náměstí mohla dostat mezi lidi. „O Vánocích jsem vždycky byla zvyklá pozvat celou rozvětvenou rodinu třeba do Café-Café v Rytířské ulici, kam jsem se nějakým způsobem, i když horko těžko, dostala,“ popisuje česká Edith Piaf.

„Každý si tam dal, co chtěl, a bylo nám báječně. To jsem před lety vymyslela já a stalo se to krásnou tradicí. Letos z toho bohužel nebude nic,“ smutní Hegerová, která je jen ráda, že není v nemocnici. Na svátky ovšem možná zůstane sama.

Jedinou její nadějí v současnosti je vnuk Matouš. „Jestli vnuk s rodinou přijde o Vánocích, budu ráda. Jestli ne, budu sama a taky to přežiju. Nevím ale, jestli a vůbec kdy si vnuk udělá čas,“ dodala slavná šansoniérka.

VIDEO: Už jste to slyšeli? Iva Kubelková zpívá hit Hany Hegerové

Video
Video se připravuje ...

Už jste ji slyšeli? Máme nahrávku, kde Iva Kubelková zpívá hit Hany Hegerové JJIMBAND

Fotogalerie
32 fotografií