Spojení ženy a muže v jednu osobu je na obrazovce zábavné stejně jako hlášky, jimiž Dáša/Pavel okřikuje svého nezvedeného bratra Luďana: „Zabils mi psa, tak piju tvoje pivo!“ V zákulisí to ale taková legrace nebyla.

Správná poloha

Cina to prý dost špatně psychicky nesl, vůbec si nevěřil. A podle toho to vypadalo... „Jsem Eričin velký ctitel, takže jsem se hrozně bál, abych jí to nepokazil! Je jedinečná svou barvou hlasu a projevem. Je to prostě skvělá herečka a krásná žena, takže to pro mě bylo velmi náročné,“ svěřil se herec.

Jeden díl netrvá ani 60 minut, na osmidílném seriálu ale Cina makal půl roku. „Hledali jsme dlouho tu správnou polohu, aby to znělo žensky. Spoustu věcí jsme předělávali. Nějak jsme to udělali a s odstupem jsme zjistili, že to třeba nefunguje... Byl to půlroční proces a nikdy jsem nic tak těžkého nedělal,“ prozradil Honza v ranním vysílání Studia 6 České televize.

Častá volání

Výsledkem si ale nejdřív nebyl vůbec jistý, a tak pravidelně vytáčel číslo na Eriku. „Často jsem jí volal. Ona mě uklidňovala, pak viděla pár dílů, to jsme si volali dlouho a ona říkala, že je v klidu a dobrý,“ netajil se Cina.

Rada od transsexuálky Lucie: Buď jen ženou

Ani Stárková neměla při natáčení lehkou pozici. O tom, jak svou roli zahrát co nejpřirozeněji, se také radila, a to s osobou z nejpovolanějších. Kamarádka a kolegyně Lucie Brychtová (42) totiž nebývala vždy ženou, narodila se v Brně jako Petr Brychta.

 

Ten hrál třeba Robina v jedné z Četnických humoresek, v divadle pak ztvárnil Pucholtovu roli Filipa v muzikálu Starci na chmelu. V roce 2011, tedy v pětatřiceti letech, se ale rozhodl vyslyšet svou přirozenost a odhodlal se ke změně pohlaví.

A tak teď jako Lucie mohla Stárkové, jak odhalila v pořadu 168 hodin, přispět dobrou radou. „Buď jen ženou! Buď ženou, jakou jsi, a bude to skvělé,“ řekla jí. „Bylo by strašně špatně, kdybych sklouzla do nějaké karikatury,“ popisuje Stárková svou největší obavu.

Fotogalerie
73 fotografií