Společně se scenáristou Petrem Kolečkem (34) usedla Erika Stráková za pult v pořadu Události Světlany Witowské (46) a Martina Řezníčka (43). Bylo znát, že moderátoři, zvlášť pak Witowská, jsou velkými fanoušky dnešního fenoménu zvaný Most!. 

Witowskou zajímalo, jak se Erika pere se svou rolí. „Mám kamarádku, která si tím prošla. Pochopila jsem, že klíčem je být co nejněžnější,“ přiznala Stárková, která díky své skutečné kamarádce získává inspiraci pro svou postavu Dáši, bývalého Pavla.

Svůj hlas ale postavě nedala. Dášu mluví Jan Cina. „Proč padla volba zrovna na Jana Cinu? Já jsem si říkala, že to není možné, že je to předabovaná ženská,“ ptala se Stárkové Witowská. „Sama jste si odpověděla,“ usmála se jen Erika na moderátorku.

Mimo jiné probírali, jak je možné, že veřejnoprávní Česká televize dovolí vysílat před desátou hodinou večerní takové vulgarity a rasistické urážky, které diváci v televizi každý díl slýchají. „Já jsem u těch jednání s Českou televizí nebyl, to byla záležitost kreativního producenta televize, ale mně seriál tak ostrý nepřijde,“ vysvětloval scenárista Kolečko. Stárková ho příliš nepodpořila. „Já bych to pro děti viděla až tak po osmnáctém roce,“ řekla rázně.

Vulgaritami už se začala zabývat i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která ale dosud nezasáhla. A to z toho důvodu, že od začátku vysílání seriálu přišlo jen osm stížností. A vzhledem k tomu, že každý díl sleduje v průměru 1,5 milionu diváků, nejsou tyto stížnosti tolik závažné.

VIDEO: Ukázka ze seriálu Most! České televize

Video
Video se připravuje ...

Ukázka ze seriálu Most! České televize Česká televize

Fotogalerie
43 fotografií