„Jsem starý, mrzutý a nemocný,“ pokračoval pro Aha! Mrkvička, kterého už nějaký čas sužují Parkinsonova choroba a deprese. „To víte, že bych rád hrál, a jak! Ale nejde to! Celý se klepu. Vždyť říkám, jsem prostě k ničemu, nemám sílu,“ zdůraznil znovu herec. Malá oslava ho ale přece jen čeká.

„V kruhu rodinném a velmi úzkém. Žádná trachtace,“ okomentoval s tím, že samozřejmě bude rád, když si na něho nějaký ten kolega nebo kamarád vzpomene.

„Mrkvičkovi že bude 80? No podívejme se! Naposledy jsem mu posílala telegram ke čtyřicátinám, a to jsem vážně netušila, že tady na tom světě zvládne ještě dvakrát tolik,“ řekla Aha! spisovatelka a herečka Ivanka Devátá (83), která svého času s Mrkvičkou žila. Dokonce se chtěli i vzít a Mrkvička tehdy jen o vlásek unikl nakládačce od Josefa Vinkláře (†76). Ten se sice s Ivankou rozvedl, ale hodlal ji znovu dostat před oltář, což se mu nakonec i podařilo.

„Pepík byl tehdy na Láďu pěkně zlej. Přitom by měl být rád, že se s ním mám dobře, vždyť mi pomáhal vychovávat jeho dítě,“ upřesnila Devátá s tím, že Mrkvičkovi by ráda k osmdesátinám popřála, ale neví, jestli by o to vůbec stál. „Ale samozřejmě, ať mi zavolá a popřeje. Udělá mi radost, Ivanka,“ vzkazuje Deváté Mrkvička.

Naposledy se Mrkvička před kamerou objevil ve druhé řadě nováckého seriálu Policie Modrava. Kvůli svému zdravotnímu stavu ale musel po jednom natáčecím dni své působení v populárním seriálu ukončit.

VIDEO: Spisovatelka Ivanka Devátá: Nejen žena Vinkláře! Dcera známého skladatele!

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Ivanka Devátá (82): Nejen žena Vinkláře! Dcera známého skladatele! Zuzana Bubílková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií