Ladislav Mrkvička dlouho nechtěl přiznat, že je vážně nemocný. O své chorobě mlžil, ale přesto na jaře dokázal natočit seriál Policie Modrava.

Mám Parkinsona, takže nemůžu psát, já už teďka nesvedu ani podpisový vzor v bance. Ten třas je nepředvídatelný. Někdy mi ruka náhle uteče,“ svěřil se v rozhovoru pro týdeník Téma herec, kterého proslavila role koňáka v seriálu Dobrá voda. „Mám Parkinsonovu chorobu a taky diagnózu polymyalgia rheumatica, což je podle mého neodborného hlediska zánět všech kloubů, šlach, svalů, protože to všechno mě bolelo a úplně znehybnilo. Vypadalo to, že skončím na vozíčku. Ale nějakým zázračným způsobem jsem se dal dohromady,“ dodal Mrkvička.

I když se letos po 25 letech s manželkou Alenou rozvedl, tak samotou netrpí. V jeho životě se objevila nová žena, která mu vlila novou energii do žil, a díky tomu se opět usmívá a chodí!

„Dobré okamžiky člověka nutí k nějaké vzrušenější stránce života. Ještě nedávno jsem nemohl ani chodit. Ani vylézt z vany. Byl jsem odkázaný na cizí pomoc, což je k uzoufání. Ale teď se cítím dobře,“ říká Ladislav.

Fotogalerie
7 fotografií