Újezd u Svatého Kříže je malá obec na Rokycansku, která má okolo 200 obyvatel. Hrob rodičů s rakovinou bojující pěvecké legendy Karla Gotta – Marie (†66) a Karla (†71) Gottových – byste na místním hřbitůvku snadno přehlédli i v době, kdy není zapadaný sněhem.

Hrobeček je to malý a skromný. Když tam ve středu Blesk dorazil, byly na něm skutečně jen dva uschlé vřesy, jedna vánoční dekorace a jeden svícen. „Na hrobě bylo vánoční výzdoby víc,  teď je všechna pryč. Asi ji někdo ukradl,“ spekuloval jeden z místních obyvatel.

Záhy se ale ukázalo, že je všechno trochu jinak. Výzdobu totiž uschovala Gottovasestřenice Hanka, která nedaleko újezdského hřbitova žije se zpěvákovým dlouholetým řidičem Oldou Havránkem (77).

„S Hankou se o hrob staráme, dávali jsme tam před svátky výzdobu od Karla, kterou jsem přivezl, a od nás. Ale teď jsme to kvůli sněžení a právě strachu ze zlodějů schovali,“ potvrdil Blesku Havránek.

„Zrovna jedu z Újezdu do Prahy vyřizovat nějaké záležitosti a chtěl bych zajet i ke Karlovi,“ dodal Olda, který zpěváka pravidelně navštěvuje a vozí mu z vesnice čerstvá vajíčka a další dobroty.

Fotogalerie
7 fotografií