Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ředitel okrádal školáky o peníze na výlety. Předtím se zadlužil u učitelek

Ředitel ZŠ kradl, půjčoval si a nevracel. (ilustrační foto)
Ředitel ZŠ kradl, půjčoval si a nevracel. (ilustrační foto)  (Autor: www.profimedia.cz)
Autor: kle - 
7. ledna 2016
20:50

Nyní už bývalý ředitel jedné základní školy na Jindřichohradecku okrádal děti o peníze na školní výlety a půjčoval si i od učitelek. Splatil jen část peněz. Policisté muže obvinili, hrozí mu pět let vězení, informoval ve čtvrtek server Novinky.cz.

„V období od ledna roku 2013 do června 2015 měl odcizit v pěti případech různé finanční hotovosti určené na školní výlety konkrétních tříd,“ sdělila jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Hotovost na školní výlety měl ředitel ukrást ze zásuvek stolů v kabinetech, podle policistů mělo jít nejméně o 16 480 korun. V dalším případě muž údajně odcizil ve sborovně příspěvky Sdružení rodičů a přátel školy, konkrétně 3 480 korun.

Dlužil milion korun

Ve stejné době si ředitel půjčoval peníze od svých kolegyň. „Ve třech případech od zástupkyně ředitele školy, které po opakovaných urgencích a sepsání splátkového kalendáře z této půjčky uhradil pouze částku v celkové výši 30 000 korun,“ dodala mluvčí.

Od jiné učitelky si ředitel půjčil 20 tisíc korun, ale vrátil pouze tisíc korun. Oběma ženám muž dluží více než 54 tisíc korun. Jak server uvádí, muž musel vědět, že nebude schopen dluhy splácet, má totiž milionový dluh.

Nyní už bývalý ředitel byl obviněn z krádeže a podvodu. Stíhán je na svobodě. „V případě soudem uznané viny mu hrozí až pět let odnětí svobody,“ uzavřela Millerová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání