Nový ročník soutěže Kočka Česka je v plném proudu! Pokud právě i vy máte doma toho nejroztomilejšího chlupáčka, přihlaste ho do soutěže, která probíhá na webu www.kockaceska.cz. Už na to máte čas jen do zítřka, tj. 19. 10. 2018. Kromě toho, že můžete vyhrát spoustu hodnotných cen, uděláte něco také pro kočičky, které neměly tolik štěstí jako ta vaše a na láskyplnou náruč čekají v útulcích.

Důvodů, proč by si kočky měly hrát, je celá řada. Především je to pro ně skvělá zábava, způsob, jak zabít nudu, vybít energii a uvolnit případnou potlačovanou agresivitu. Hraním se ale také udržují v kondici a trénují své smysly. V neposlední řadě jde také o nejlepší způsob, jak u koček chovaných v bytě udržet rozumnou hmotnost.

Věděli jste, že kočky jsou jediná zvířata, která loví nejen tehdy, když mají hlad, ale i jen tak pro zábavu? Rády si hrají nejen koťata a dospívající kočky a kocourci, ale i kočičí senioři. Kočky chované doma ale zdaleka nemají tolik možností jako ty venkovní. Je proto důležité jim ke hře vytvořit podmínky. Pomohou vám v tom různé hračky. Těch už je v obchodech pro zvířata na výběr celá řada. Nejlepší jsou ty interaktivní, díky kterým se váš mazlíček doma rozhodně nebude nudit. Některé jsou dokonce kombinované i s krmítkem.

Našli jsme pro vás třicet těch nejzajímavějších kočičích hraček. Podívejte se, které to jsou a za kolik je pořídíte.

Fotogalerie
30 fotografií