Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Patogenní zóny v bytě. Jak je poznat a jak se jich zbavit?

/
  • (iStock)
    9. ledna 2024 ● 06:00

    Říká se jim dračí žíly, prokletá místa, patogenní zóny. Když je máme doma, může to prý způsobit spoustu zdravotních potíží od bolestí hlavy až po rakovinu. Jak se dají zrušit?

    Nevysvětlitelná únava, různé choroby – i velmi vážné – nespavost, podrážděnost. Cítíte se podivně špatně i u vás doma? Podle léčitelů můžou být příčinou vašich problémů dračí žíly.

     

    Vědci je popírají

     

    Vědci dračí žíly popírají, léčitelé jsou však o jejich existenci přesvědčeni. „Vědci zavrhují i homeopatii, a přesto funguje,“ argumentuje Jaroslav Kerbich, který se patogenními zónami a proutkařstvím léta zabývá. Podle něj jsou tato místa výsledkem poruch elekromagnetického vlnění. Nad geologicky porušenými místy se vytvářejí anomálně porušená fyzikální pole, která mají negativní vliv na živé organismy.

  • 1.

    Každý to má jinak

    Autor: iStock

    Dračí žíly nepůsobí na všechny stejně. Jejich síla závisí na spoustě věcí, třeba na tom, jestli jsme unavení, ve stresu nebo něčím oslabení. Částečně si můžeme na geopatogenní zónu zvyknout, ale obecně vždy způsobuje nevysvětlitelnou únavu, ztrátu elánu, životní energie, pesimismus až deprese a různé fyzické choroby. „I průběh jakéhokoli onemocnění je v patogenní zóně horší a uzdravování je delší. A chronické zdravotní potíže se v ní zhoršují,“ tvrdí proutkař.

     

    Čím déle, tím hůř

     

    Existence dračí žíly se může zpočátku projevovat jen chvilkově, pociťovat ji můžeme jen občas, destruktivní následky se rozvíjejí vždy delší dobu. Typický příklad jsou potíže se spaním. Když špatně spíte, nemůžete najít vhodnou polohu, máte špatné sny a ráno se cítíte unavení, může za tím být i geopatogenní zóna.

  • 2.

    Přesunout jinam

    Autor: iStock

    Zlé zóny bývají vesměs plošně omezeny, často jde o pásy široké jen do půl metru, takže se jim dá vyhnout i v menším bytě. Při špatném spaní tedy někdy stačí postel přesunout jinam. Pokud jsou naše potíže zapříčiněny dračí žílou, mělo by se nám rychle ulevit.

  • 3.

    Bez proutků se nestavělo

    Autor: Shutterstock.com

    Dříve se lidé proti negativním vlivům zlých zón bránili přirozeně: v patogenních zónách byly chodby, komory a sklepy a obytné prostory se umisťovaly tam, kde to doporučili proutkaři. Jejich pomoci si naši předkové vážili.

     

    Jak se měří žíly?

     

    Měřit se škodlivé zóny dají různě, nejčastěji virgulemi nebo proutky. „Proutek či virguli vezmete do ruky, držíte je ve vodorovné poloze a chodíte s nimi po místnosti. Když je někde elektromagnetické pole narušené, svaly na rukou se vám samy napnou a proutek nebo drát se zvednou,“ vysvětluje svou práci psychotronik Andrej Sándor.

  • 4.

    Úplně se jich nezbavíme

    Autor: Filip Koršinský

    Dračí žíly se prý nedají úplně odrušit, ale dají se na omezenou dobu odsměrovat. Některá zařízení (např. speciální fólie) údajně dokážou intenzitu žíly omezit, většina jich ale postupně přestane fungovat. Proutkaři proto radí před koupí objekt proměřit.

     

    Syndrom prokletých zón. Prokletý dům

    Tak se říká takzvané Werichově vile na pražské Kampě. Zřejmě stojí nad patogenními zónami tekoucích i podzemních vod. Jeho historii provázely nepohoda a smrt.

     

    Jak geopatogenní zónu poznáme?

    ■ Podle pocitu. V daném místě se necítíme dobře, naopak jsme stísněni a je nám lépe, když jsme jinde. Také špatně usínáme a budíme se unavení.

    ■ Podle zvířat. Psi geopatogenní zóny nesnášejí a lehají si kamkoli, jen ne v nich. Kočky jsou jejich pravým opakem, patogenní zóny milují.

    ■ Podle rad proutkařů. Zkušení lidé zlou zónu poznají, musíte se ale držet těsně u nich (i za ruku), aby vyřešili vaše problémy s dračí žílou přes vaše, ne své vlastní biopole.

    ■ Podle květin. Květinám se v rušivých místech nedaří dobře. Dobře je zvládají jen tchynin jazyk a voskovka.

    ■ Podle rádia. Rádio s krátkými vlnami noste po místnosti. Tam, kde se signál ztrácí nebo zmizí, může být geopatogenní zóna.

  • 5.

    Co může pomoct?

    Autor: iStock

    ■ Trvale: přemístění nábytku, postelí, případně změna bydliště.

    ■ Dočasně: pomůžou větší kameny (asi o velikosti A4), především ty, které najdete na polích. Velmi účinným rušičem jsou prý také mramorové obklady. Vyzkoušejte také svíčky, ale musí být vyšší než 20 cm. Nevýhodou je, že je nemůžete umístit kamkoli a na neomezenou dobu. Údajně pomáhá i neoloupaná cibule pod polštářem, musíte ji vyměnit po dvou týdnech za čerstvou.

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy