Atelier Můj Domov floristy Pavla Černého jsme už před časem obdivovali na Instagramu. Jeho originální nápady a nedávná rekonstrukce podkroví nás však přiměly, abychom o příběhu jeho domku zjistili víc přímo na místě, na konci vesnice Stará Huť u Dobříše. Tak pojďte na návštěvu k pohostinnému a hlavně šikovnému zahradníkovi s námi.

Fotogalerie
8 fotografií

Konečně hotovo!

Pavlův partner Robert je zrovna na dovolené, ale vítají nás další členové domácnosti – dvojice přátelských maďarských ohařů Brian a Annie. Pavel je prozatím odvelí do podkroví a nás provádí přízemím, kterým v roce 2016 rekonstrukce stavby z roku 1933 začala. Ze dvou malých pokojíků a kuchyňky vytvořili partneři otevřený prostor za vydatné podpory Pavlova tatínka, který je profesí zedník. „Stavební práce nám tu dělal táta. Pro mě bylo samozřejmě jednoduché všechno vymyslet – kterou příčku zbourat, kde okno zazdít a kde ho přidat, ale on nás naštěstí trochu brzdil,“ vzpomíná Pavel.

Táta mu prý také radil, že si měli radši koupit pozemek a postavit si dům přesně podle svého přání. „Jenže my nemáme moc rádi novostavby, a tady to na nás hned při první prohlídce dýchlo pozitivní energií. Původně jsme v okolí hledali jen nějakou chatu, ale v nabídce tehdy byly spíš kůlničky na dříví, takže jsme se zajeli podívat sem, a ono to klaplo,“ popisuje spokojený majitel začátek cesty k domovu, který je teď po letech opravdu kompletní. Předpokládáte, že bude majitel jásat, že je konečně hotovo? Akční Pavel to bere trochu jinak. „Vůbec bych neměl problém teď jít, koupit nový dům a začít od začátku. Ale doma by mi to rozhodně neprošlo,“ směje se.

Z čeho vybudovali proslulý květinový ateliér a co našli v tajném výklenku, který odhalili při rekonstrukci? To a mnohem více najdete v březnovém vydání časopisu Blesk Bydlení. Zakoupíte ho v každé trafice nebo z pohodlí vašeho domova v našem iKiosku.

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka z časopisu Blesk Bydlení 03/2022 Czech News Center