Výběr motivů i provedení je v kategorii povlečení opravdu široký. Vedle tradičních seženete i atypické rozměry, prodloužené délky apod.

Co se týče materiálu, jednoznačně vévodí bavlna a stále více se objevuje ta v biokvalitě. Hladce tkaná bavlna má univerzální využití, satén či mako satén je jako stvořený na léto, flanel zase na zimu. Požadavek na udržitelnost ještě lépe než biobavlna splňuje aktuálně velmi módní len. Skvěle vypadá a je vhodný zejména na léto.

U povlečení se raději vyhněte umělým materiálům, ty přírodní lépe sají pot a nedráždí pokožku. Nebo je volte maximálně ve směsi, kde přírodní vlákno tvoří alespoň polovinu.

Fotogalerie
40 fotografií

Atraktivní design

Co se týká vzorů, záleží jen na vašem vkusu. Pokud se rádi inspirujete trendy, pak vězte, že momentálně frčí jednobarevné povlečení s režným vzhledem v zemitých tónech, dále rostlinné motivy včetně exotických listů palem, hravé či přírodní drobné vzory nebo geometrické tvary v duchu skandinávského designu. Nadčasové jsou pak proužky, puntíky nebo něžné květinové motivy. 

K povlečení by mělo vždy ladit i prostěradlo. Proto opět volte kvalitní materiály. V mnoha obchodech seženete prostěradlo ve stejném designu, jako je povlečení. Nebo můžete naopak volit kontrastní barvu.