Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ani kapka nazmar! 6 tipů, jak využít vodu ze sušičky

/
  • (istock.cz)
    24. července 2023 ● 06:00

    Všechny dobře víme, že vodou se má šetřit. To platí i v domácnosti. A pokud pořád přemýšlíte, jak zužitkovat vodu ze sušičky, přinášíme vám několik tipů, jak ji lze ještě použít.

    Kondenzovanou vodu ze sušičky nemusíte nutně hned vylévat do umyvadla. Změňte svůj přístup k životnímu prostředí a zkuste být ekologicky zodpovědná. Vodu, která zbude po sušení prádla, zkuste použít dál v domácnosti.

  • 1.

    K namáčení prádla

    Autor: istock.cz

    Máte-li doma malé děti, nadšeného sportovce nebo domácí zvířátka, určitě často bojujete s bryndáky špinavými od mrkvičky či se skvrnami od dětských příkrmů, bláta nebo trávy. Klidně oblečení namočte ve vodě ze sušičky a k ní přilijte odstraňovač skvrn.

     

  • 2.

    Na odmočení hrnců

    Autor: istock.cz

    Voda ze sušičky je vhodná také k odmočení hrnců. Abyste nemusela zbytečně plýtvat pitnou vodou z kohoutku, nalijte vodu ze sušičky do zašpuntovaného dřezu a chvíli počkejte, až se zbytky připáleného jídla v hrnci odmočí.

     

  • 3.

    Vytírání podlahy

    Autor: istock.cz

    Naplánujte si větší úklid. Až sušička dosuší prádlo, vypněte ji a vyndejte zásobník s vodou. Ještě teplou vodu vlijte do úklidového kyblíku s mopem a použijte na vytírání podlahy.

     

  • 4.

    Do napařovací žehličky

    Autor: istock.cz

    Pokud často žehlíte, voda ze sušičky vám také poslouží. V návodu na použití sušičky bývá uváděno, že je možné tuto vodu použít do napařovacích žehliček. Naopak v některých návodech na žehličky je napsáno, že se to nedoporučuje. Abyste měla jistotu, můžete vodu scedit přes sítko, kde se zachytí různé zbylé nečistoty, jako jsou chloupky z prádla a prach. Takto ji místo destilované vody můžete klidně využívat.

     

  • 5.

    Splachování toalety

     

    Autor: istock.cz

    Asi nejjednodušším řešením, které se nabízí, je použít vodu ke splachování záchodu. Pokud máte doma malé děti, vodou můžete spláchnout i vylitý nočník a následně jí nočník ještě vymýt.

     

  • 6.

    Zalévání květin

    Autor: istock.cz

    Vodu z kondenzačního zásobníku sušičky použijte například k zalévání květin. Ale pozor, předpokladem pro to je, že perete s ekologickými pracími prostředky, tedy takovými, které jsou šetrné k životnímu prostředí.

     

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy