Možná si říkáte, že na práci na poli a zahradě si vystačíte se starým oblečením, ale dokáže vás ochránit před změnami počasí a dostatečně odvádět pot? Kvalitní pracovní oblečení se šije podle moderních metod, abyste se za každé situace cítili komfortně a bezpečně. Co si tedy vzít na sebe?

Kalhoty do tepla i do zimy

Základem šatníku každého správného zahrádkáře by měly být kvalitní kalhoty. Na podzim je ideální sáhnout po softshellových kalhotách, které jsou prodyšné, ale zároveň odolné proti vodě a jen tak neprofouknou. Kalhoty by měly mít vysoký pas, aby vám při okopání v předklonu nebo pletí vkleče nefoukalo na bedra.

Autor: Shutterstock

Nejdůležitější je první vrstva

Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, při zahradničení se zapotíte. Propocené tričko vás za chvíli začne studit a to je živná půda pro nachlazení. Proto pod mikinu nebo bavlněné tričko oblékněte funkční prádlo. Ta jako první vrstva odvede pot od těla, takže nebudete pracovat v mokrém a budete se cítit příjemně, i když na zahradě strávíte celý den.

Vesty a bundy, které zahřejí

Pokud se teploty pohybují kolem příjemných 15 °C, stačí, když si oblečete mikinu a na ni vestu. Výhodou vesty je volný pohyb rukou. Jakmile teploty začnou klesat nebo začne foukat studený vítr, sáhněte po bundě, ideálně s kapucí. Správná bunda na zahradu by měla mít snadno dostupné kapsy, z nichž některé by měly být zapínací a některé vnitřní, kam schováte třeba telefon.

Autor: Shutterstock

Klid a nohy v teple

Vzhledem k tomu, že na podzim začíná více pršet, neobejdete se při práci bez kvalitní obuvi. Boty můžete zvolit kotníkové nebo poloholeňové, ve kterých vám bude více teplo, a navíc se špína nedostane až na kůži. Nezbytností každého správného zahrádkáře jsou holínky, bez kterých se při zaorávání nebo práci na poli rozhodně neobejdete.

Nedejte špatnému počasí šanci, aby vám zkazilo radost z práce na zahrádce.