Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Víc než jen barva! Chytré interiérové nátěry, které vám zpříjemní a usnadní život

/
  • Magnetická barva Liitu, 551 Kč/l, nosek-obchod.cz
    Magnetická barva Liitu, 551 Kč/l, nosek-obchod.cz (Tikkurila)
    18. března 2023 ● 06:00

    Znáte to, stěhujete se do nového a vybíráte barvu stěn. Nebo jen potřebujete nově vymalovat a přemýšlíte o změně. Chtějte od svého interiérového nátěru víc než jen barvu a vybírejte z nabídky nátěrů s přidanou hodnotou.

    Dejte svému bydlení nový rozměr s nátěry, které usnadní údržbu, pomohou s vytvořením zdravého prostředí v bytě či domě, přispěji k úsporám provozních nákladů nebo „jen“ podpoří vaši kreativitu. Pojďte se s námi podívat na jednotlivé produkty a přehled toho, co umí.

  • 1.

    Tabulová barva

    Autor: Tikkurila

    Tabulová barva promění jakýkoli povrch na školní tabuli, kterou lze popisovat běžnými křídami. Je to vděčný způsob, jak ozvláštnit dětský pokoj a umožnit ratolestem beztrestně kreslit po zdech. Také se vyplatí v kuchyni nebo předsíni jako nástěnka na vzkazy. V kuchyni si tak navíc můžete připomenout nové recepty, které ještě neznáte zpaměti. Zkrátka možnosti využití jsou široké.

  • 2.

    Popisovatelný nátěr

    Autor: Primalex

    Podobné možnosti jako tabulová barva nabízí i popisovatelný nátěr, např. Primalex Scripto. Díky němu můžete psát nákupní seznamy či oblíbené recepty na zeď v kuchyni, vyhodit nevzhledné popisovací tabule a papíry na poznámky z pracovny, vytvořit kreativní prostor pro své děti na stěnách i na stole a mnoho dalšího. Pro svou tvorbu použijte fixu na whiteboard nebo windowmarker, potom je možné nápisy a kresby kdykoliv smazat obyčejným hadříkem. 

    Autor: Primalex

    Vyžaduje dokonale rovné povrchy (např. sádrokarton), ale výhodou je, že jím lze natřít i dřevo, dřevotřísku, kov a lamino. Takže můžete kreativně proměnit i svůj nábytek. Scripto nezmění podkladovou barvu, pouze bílý základ chytne odstín do žluta.

  • 3.

    Magnetická barva

    Autor: Primacol

    Natřete stěnu magnetickou barvou a vytvořte si magnetickou tabuli. Její využití je podobné jako u tabulové barvy, jen s tím rozdílem, že k ní můžete připevňovat předměty pomocí magnetů. Přicvakněte si na stěnu v obýváku fotografie z dovolené, v kuchyni zase obrázky dětí nebo recepty, v zádveří poznámky či nákupní seznamy. Magnetická barva vám ulehčí život a zároveň s ní můžete zažít i spoustu zábavy. Udělejte svým blízkým radost milým vzkazem k narozeninám, i když z domu odcházíte dřív, než se probudí.

  • 4.

    Omyvatelná barva

    Autor: Dulux

    Omyvatelná barva výrazně usnadní údržbu domácnosti. Díky povrchu, který lze otřít vlhkým hadrem, už nebudete muset malovat po větším karambolu v kuchyni nebo po kreativním odpoledni vašeho potomka v pokojíčku. Nátěry jako Dulux EasyCare, Dulux Vinyl Matt nebo Primalex Ceramic jsou plně omyvatelné i otěru odolné. Jsou ideální volbou pro místa, kde není lehké udržovat čistotu: kuchyně, dětské pokoje, obecně domácnosti s dětmi či zvířecími mazlíčky apod.

  • 5.

    Ionizační nátěr

    Autor: Baumit

    Vzdušné ionty jsou elektricky nabité částice vzduchu, které se běžně vyskytují v prostředí kolem nás. Vyšší kvalitu prostředí pro lidské zdraví tvoří tzv. záporné ionty. Čím vyšší je koncentrace iontů ve vzduchu, tím je vzduch čerstvější a každému se lépe dýchá. Existují nátěry, které využívají této vlastnosti. Třeba minerální interiérová stěrka a barva z řady Baumit Ionit, která zlepšuje vnitřní klima tím, že přispívá k tvorbě zdraví prospěšných záporných iontů ve vzduchu.

     

    Díky tomu:

    • aktivně zlepšuje kvalitu vzduchu,
    • snižuje množství prachových a pylových částic.
  • 6.

    Antibakteriální nátěr

    Autor: Primalex

    Tyto nátěry fungují zpravidla na bázi stříbra, které je známé svými antibakteriálními vlastnostmi. Například Primalex Bacteria Resist obsahuje aktivní ionty stříbra, které vytvoří na povrchu stěn film, jež odolá až 150 druhům bakterií včetně takových, jako je Escherichia coli nebo zlatý stafylokok. Vytvoří tvrdý a vysoce omyvatelný povrch odolný vůči prachu, běžným skvrnám i dezinfekčním přípravkům. I po omytí si přitom zachová ochrannou stříbrnou složku.

  • 7.

    Barva se složkou proti plísním

    Autor: iStock

    Interiérové barvy s biocidním přípravkem proti plísním a dalším nežádoucím mikroorganismům, jako jsou Het Hetline San Active nebo Eternal IN steril, se doporučuje aplikovat do špatně větraných místností s vyšší vlhkostí, např. do koupelen, sklepů, resp. tam, kde je vyšší riziko vzniku plísní. Nemusíte se bát, nezanechávají žádný zápach a jsou odolné vůči otěru.

     

    POZOR! Tyto nátěry fungují pouze jako prevence. V případě, že už se s plísní potýkáte, nejprve stěnu oškrábejte, vydezinfikujte a následně ošetřete tímto nátěrem.

  • 8.

    Termoizolační nátěr

    Autor: JUB

    Termoizolační nivelační hmoty a nátěry (např. Jupol Thermo, Eternal IN Thermo) obsahují speciální dutá plniva, která snižují tepelnou vodivost a přispívají tak výraznou měrou k tepelnému komfortu v místnosti a v důsledku toho i k úspoře energií. Vyznačují se teplejším a na dotyk příjemnějším povrchem, omezují kondenzaci vlhkosti a tím rovněž snižují riziko vzniku plísní. 

     

     

Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy