Rádi byste prostřeli svůj stůl originálně, ale zároveň chcete zachovat slavnostní ráz? V první řadě je samozřejmě třeba přizpůsobit výběr stylu vašemu interiéru. Máme pro vás na výběr aranžmá, z nichž si určitě vyberete, ať už máte jednoduchý moderní domov, rustikální bydlení nebo nadčasovou klasiku. 

1. Nadčasová noblesa

Autor: Lights4fun

Tímto pojetím rozhodně nikdy nic nezkazíte. Slavnostní atmosféra je zaručena! Kombinace bílé, různých tónů šedé a stříbrné je zkrátka sázkou na jistotu. Vytáhněte broušené sklo, stříbrné příbory a klasické vánoční ozdoby. Moderní ráz dodáte výsledku tak, že tradiční ubrus vyměníte za aktuálně trendy běhoun, doplníte ho efektní dekorací z eukalyptu a židle zútulníte chlupatými podsedáky či kožešinou.

2. Skandinávská ležérnost

Autor: Westwing

Základem tohoto ladění je šedá. Krásně ztlumí výrazný dojem z tradiční červené kontrastující s bílou. Použijte lněný ubrus, který svým lehkým pomačkáním vytváří zmíněný ležérní dojem, a doplňte ho látkovými ubrousky. Pro tento účel ani nemusíte vytahovat žádné extra nádobí či příbory. O sváteční charakter se postarají svíčky a dekorace. Můžete použít třeba papírové ozdoby, které sami složíte, nebo kytici ze suchých květů či větviček. 

3. Klasická elegance

Autor: H&M Home

Jste šťastnými majiteli starožitného servisu po prababičce? Na Vánoce by se měl rozhodně vydat z krabic nebo vitríny do světa. Ať už má černé nebo jen zlaté okraje, doplňte ho sklenicemi z malovaného či leptaného skla a lesklými ubrousky s černým lemem. Budou se krásně vyjímat na saténovém ubrusu ve stejném odstínu nebo tón v tónu. V tomto případě nešlápnete vedle s šedou, béžovou, taupe ani se slonovou kostí. Méně je v tomto případě více. Jako dekorace postačí stříbrné kroužky na ubrousky a velká kytice uprostřed stolu.

4. Rustikální tradice

Autor: H&M Home

Neumíte si Vánoce představit bez červené? Máte zařízení v rustikálním stylu? Pak je pro vás tato inspirace jako stvořená. Na stůl nejprve prostřete ubrus s vyšívaným nebo tištěným motivem v této barvě. A tím to zdaleka nekončí: červené mohou být jak ubrousky nebo nádobí, tak svícny či kytice v keramické váze. Zkrátka, tady se červenou nešetří! Pokud chcete výsledek přece jen trochu zjemnit, přidejte prvky z přírodního dřeva. Prkénka, podložky pod hrnce, misky na ovoce, proutěné košíky... V nich nesmí samozřejmě chybět červená jablíčka!

5. Svěží minimalismus

Autor: IKEA

Bílé Vánoce budou! I kdyby jenom na stole... V tomto duchu můžete vyzdobit jak moderní minimalistický, tak venkovský interiér. Bílá zkrátka sluší za všech okolností. Jako připomínku Vánoc můžete použít přírodní větvičky jehličnanů svázané stuhou a pár kousků skleněných ozdob v tlumené červené či tmavě zelené. Tabule tak bude působit výmluvně, ale decentně. Vedle sněhobílého porcelánu na ni patří také sklenky a doplňky z čirého skla bez jakýchkoli ozdob či aplikací.

6. Pastelová romantika

Autor: Jysk

Máte rádi originalitu a neotřelost? Vyměňte tradiční vánoční barvy za pastelové tóny. Jemná růžová, šedomodrá či fialová dodají sváteční tabuli úplně jinou atmosféru, než jste zvyklí. Báječně se tyto odstíny snoubí s kameninou, lnem a sluší i probarvovanému sklu. Výraznější akcenty získáte díky tmavým příborům a zlatým dekoracím. 

7. Elegantní tradice

Autor: Westwing

Máte v sobě trochu rebela a bohémskou duši? Tak to určitě vyzkoušejte kombinaci vínové a černé. Jejich spojení působí velmi elegantně a rafinovaně, zároveň tak, jako by bylo zahaleno rouškou tajemství. Obzvlášť patřičně budou tyto barvy vypadat v interiérech starých honosných vil a honosných činžovních domů. O slavnostní nádech se postarají detaily ve zlaté barvě. Na takový stůl rozhodně patří broušené sklo, exotické ovoce a netradiční pochutiny. 

Netradiční slavnostní dekorace za výhodné ceny vybírejte na našem Bazaru Blesk.