Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tipy pro váš útulný balkon, které musíte vyzkoušet!

/
  • Polštářky a lucerny dotváří útulnou atmosféru.
    19. května 2021 ● 06:00

    Na velikosti záleží! I malý balkon si můžete zařídit prakticky a zároveň tak, aby se vám na něm dobře relaxovalo. Jak na to? Naštěstí si výrobci dávají záležet a nápady, které šetří místo, jen hýří. Sklopné stolky lze připevnit přímo na zábradlí balkonu, židličky zase můžete složit, vyrábějí se poloviční slunečníky, které je možné přirazit ke zdi, i různé květináče a truhlíky na zavěšení. Vše zútulní textil, ten outdoorový vydrží i přepršku.

  • 1.

    Prodloužený obývák

     

    Autor: archiv firem/IKEA

    Nejčastěji se naše čtenářky ptají, jak si obyčejný panelákový balkon zútulnit. Pořiďte si na něj alespoň jedno pohodlné křeslo nebo sedací puf a nešetřete na polštářcích, přehozech a podsedácích. Velkou parádu udělají také vázy, lucerny se svíčkami a nezapomeňte na světýlka!

     

  • 2.

    Zelená oáza

    Autor: iStock

    I ten nejmenší prostor zútulní zeleň. Pokud nemáte na balkoně příliš místa, pomohou závěsné truhlíky a květináče na zábradlí i visící ze stropu. Zároveň můžete rostliny nechat shlížet z polic. A jestli nesmíte vrtat do stěn, vsaďte na různé podstavce a policové schůdky.

     

  • 3.

    Využijte prostor

    Autor: Bekleidet

    Malý balkon si říká o využití nábytku, který kombinuje více funkcí, jako jsou lavice s úložným prostorem, kam lze před deštěm schovat všechny textilní doplňky. A nezapomeňte využít i jeho stěny. Budou se vám hodit závěsné systémy a regály nejen pro květiny.

  • 4.

    Grilování povoleno

    Autor: archiv firem/Bonami

    Milujete grilování, ale sousedi by nebyli nadšení z kouře linoucího se z grilu? Zkuste grilování na bezkouřovém grilu na dřevěné uhlí, který je vhodný i do interiéru. Navíc nezabere mnoho místa.

     

    Zajímá vás, co na balkoně pěstovat za bylinky nebo jak se chránit před zvědavými pohledy sousedů? To vše a mnohem více si přečtete v červnovém čísle Blesku Bydlení, které od 19. 5. 2021 koupíte na novinových stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

    Video
    Video se připravuje ...

    Blesk Bydlení 06/2021 redakce

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy