Rekonstrukce městské chaty byla dokončena uprostřed pandemie a nabídla majitelům klidné a bezpečné místo pro život. Kombinací jednoduchého designu s přírodními materiály a neutrální paletou barev vznikl vizuálně čistý prostor, kde se cítí jako na nekonečné dovolené.

Fotogalerie
18 fotografií
Původní dispozice domu se dělila do mnoha malých místností, takže vnitřní prostory působily zbytečně tmavě. Nyní po zásahu architektů přirozené světlo proudí do středu dispozice velkorysými okny z obývacího pokoje a jídelny. V srdci domu se nachází prostorná kuchyně.

U předních dveří poskytuje skříň ve tvaru kostky tolik potřebné úložiště. Zajímavým prvkem jsou tři vyřezávané výklenky určené pro různé účely. Dolní ve foyer slouží jako praktická lavička pro obutí a vyzutí; rohový výklenek pomáhá zvýšit vizuální propojení interiéru. Podlouhlý výklenek má zvýraznit umělecké dílo nebo něco, co má pro rodinu zvláštní význam.

V celém interiéru se nachází masivní prkna jedle douglasky, která díky své specifické barvě, kresbě a rozpoznatelné vůni vyvolávají vzpomínky na život v přírodě. Podobným způsobem je zde použit také přírodní kámen.