„Chtěla bych se přihlásit do vaší soutěže o nový obývák od Aska za 100 000 Kč. Moc bych si ho přála, a to z důvodu, že náš obývák už něco pamatuje a jelikož se starám o svoji maminku, která trpí posledním stupněm Alzheimerovy choroby, což je péče na 24 hodin. Takže nový obývák na chvíle odpočinku by se mi moc líbil a byla bych vám vděčná,“ napsala nám paní Zdeňka Horáková a připojila fotografie malého obývacího pokoje v rodinném domku.

Zařízení bylo zastaralé, podlahu pokrýval celoplošný koberec a dveře do kuchyně zakrýval závěs. Navíc tu zbylo po kamnech ve stěně ke kuchyni nepraktické nevyužívané okénko.

Dnes je kuchyň částečně propojená s obývacím pokojem, zmizela příčka a v obou místnostech jsou nové podlahy, dveře i okna. „Po rekonstrukci jsem toužila už dlouho, jenže vždycky se našel nějaký důvod, proč to odložit. To, že jsme vyhráli, bylo impulzem začít,“ svěřila se nám paní Zdeňka.

Sedačka pro celou rodinu

I tentokrát proměnu navrhla oblíbená designérka Gabriela Hámová z Design Friendly. Jak se k ní postavila? „Jedno ze základních zadání bylo, aby se v pokoji dalo i spát a aby bylo dobře vidět na televizi. Dominantou celého prostoru se proto stala sedačka. Tato rodina hodně drží pospolu, scházejí se, takže bylo třeba pojmout prostor tak, aby se všichni pohodlně vešli. A aby zároveň mohl tatínek využívat sedačku k ležení. Ostatní nábytek jsem volila spíš decentní, čímž se propojil obývák s novou kuchyní,“ vysvětluje a dodává: „Paní byla nadšená, že vyhrála a byla ochotná se na proměně podílet. S dcerami proto za mnou přijely do Prahy a jedno odpoledne jsme chodily po ASKO – NÁBYTEK, kde jsme vybraly typ sedačky, textil a řekly si, co a jak. Dekorace pak už byly na mně, aby měli výherci také nějaké překvapení.“

Paní Horákové se v ASKO – NÁBYTEK zalíbily nejen věci do obývacího pokoje. Vzhledem k tomu, že zároveň rekonstruovala přilehlou kuchyň, koupila si tam do ní nový jídelní stůl a světlo nad něj.

Fotogalerie
5 fotografií

Zajímá vás, jaká byla první reakce paní Zdeňky, když svůj nový obývák uviděla a co jí na něm nejvíc překvapilo? Odpověď najdete společně se spoustou dalších fotografií a cenovou kalkulačkou celé proměny v listopadovém čísle Blesku Bydlení, které je od 21. října na novinových stáncích. Nebo si ho můžete pohodlně objednat z domova v tištěné či elektronické verzi v našem iKiosku.

Titulní strana magazínu Blesk Bydlení na měsíc listopad 2020
Autor: archiv Blesk Bydlení