GABRIELA HÁMOVÁ, designérka

Mám ráda „svoje“ Vánoce. Zvolím si jednu barvu (obvykle typicky vánoční – tj. bílou, červenou nebo zelenou) a tu doplním kovovým odstínem – zlatou, zlatorůžovou, měděnou či stříbrnou.

Moc ráda pracuji s přírodními materiály a barvami, takže v mých aranžích bývá hnědá barva dřeva, šišek, kůry, ale také mechy a sušené květy. Snažím se je používat netradičně, trochu s vtipem a promyšleně.

Domácnost pak máme celou sladěnou do zvolené škály, s výjimkou stromečku. Tady konzervativně trvám na „přeplácaném“ stromku, na kterém se vedle sebe pohupují ozdoby po babičce, řetězy, barevné svíčky, stříbrné lamely i prskavky. A peříčka. Ta nesmí chybět – jsou naším osobním symbolem. Zároveň dodržuji jednu tradici, a to, že si každý rok koupím novou ozdobu, kterou si často vozím z cest.

MONIKA WHITE, designérka a majitelka obchodů Le Patio

Pokud trávíme Vánoce v Praze, pak jsou vždy ve znamení mnoha návštěv. Využívám toho, že mám víc času a snažím se mít interiér co nejkrásnější. Nesmí chybět dokonalý lněný ubrus na stole, svíčky po bytě, pálím vonné oleje.

Další nezbytností je velká kytice čerstvých květin ve váze a samozřejmě stromeček. Není příliš designový, ale září všemi barvami tak, jak každý rok přidáváme nějakou tu neodolatelnou ozdobu!

Fotogalerie
5 fotografií

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích, nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Titulka magazínu Blesk Bydlení na prosinec 2020
Autor: archiv Blesk Bydlení