Včera padla první tajná klapka pokračování legendárního seriálu. „Ty seriálové příběhy jsou většinou fikce, fabulace, pár jich je ale opravdu skutečných. Jako tady ten z Liblic. Připadal mi velmi zajímavý, a tak jsem se spojil s pilotem létající záchranky, který onoho paraglidistu v roce 2005 opravdu zachraňoval,“ prozradil Hubač. „Po nevydařeném seskoku zůstal onen muž viset 270 metrů nad zemí, asi 85 metrů pod vrcholem věže. Tak to bylo ve skutečném příběhu, tak je to i v seriálu,“ pokračoval Hubač.

Rozdíl je prý v jediném, v reálu paraglidista visel hodinu, ve filmu o polovinu míň. „V reálu přiletěla jedna helikoptéra, dnes při filmování byly dvě. Jedna zachraňovala, druhá v čele s Filipem Renčem natáčela,“ popisoval Hubač. V seriálu se k paraglidistovi spouští Otík, kterého z helikoptéry vyslal záchranář MUDr. Jandera v podání Jaromíra Hanzlíka.

„Ten dnes ale není vidět. Scény z helikoptéry se točí jindy,“ vysvětlil Hubač. Veleúspěšná Sanitka byla natočena před 27 lety režisérem Jiřím Adamcem podle scénáře Jiřího Hubače, otce Ivana. Po mnoha letech se jejího pokračování ujal Filip Renč.

Z minulého obsazení nechal žít dvě postavy: MUDr. Vojtěcha Janderu v podání Jaromíra Hanzlíka a Elišku, kterou hraje Zlata Adamovská. Ti mají hlavní role ještě spolu s Dagmar Havlovou a Jiřím Dvořákem, ředitelem záchranky, jehož matku ztělesňuje Jiřina Bohdalová. „Hlavní hrdinové se dostanou ke slovu až někdy příští týden. První klapka začala s exteriéry,“ vysvětlil Hubač, jenž Sanitku 2 s Filipem Renčem točí pro Českou televizi.

Fotogalerie
12 fotografií