A aby jedna z našich největších hvězd nemohla říci: „Ne!“, Filip si k ní domů na schůzku povolal posily: Programového ředitele Radana Dolejše a další lidi z České televize, pro kterou Renč Sanitku točí.

Za kšeftem taxíkem

Protože Renč boural a policie mu vzala řidičák, musel za Bohdalovou na Chodov taxíkem. „Blbě se bez toho auta pracuje. Ztěžuje mi to život. Zvlášť teď, když mi byt v Karlíně rekonstruují a já přebývám v Horních Počernicích,“ postěžoval si Renč. Výsledek schůzky s herečkou ho ale neuvěřitelně potěšil. „Bál jsem se, že role matky hlavního hrdiny, tedy ředitele záchranné služby, bude pro ni malá,“ netajil Filip jisté počáteční obavy. Herečka ale nedělala drahoty.

Fotogalerie
3 fotografie

„S radostí jsem roli přijala. Filip je pro mě záruka a scénář od Hubače také. Už se na něj těším,“ řekla Blesku Bohdalová. „Velmi také oceňuji, že scénář dostanu do ruky celý a budu vědět od samého počátku, odkud a kam se má postava vyvíjí. To poslední dobou v seriálech už přestalo být zvykem,“ pokračovala Bohdalová s tím, že se těší i na své kolegy Jaromíra Hanzlíka, Zlatu Adamovskou, Jiřího Schmitzera, Pavla Zedníčka a Svatopluka Skopala. Ti všichni po dvaceti letech přecházejí do Sanitky 2.

„S produkcí se už herci závazně domluvili a já se na práci s takovými matadory opravdu těším,“ netají Renč, který se teď soustředí na to nejdůležitější – na obsazení hlavní role ředitele záchranné služby. „Chci někoho neokoukaného z jiných seriálů. Hledám herce v rozmezí 40 až 45 let,“ říká režisér a svěřuje, že pomýšlí na Michala Dlouhého, Marka Vašuta, Ondru Vetchého a Ivana Trojana. „Hlavního hrdinu vybereme v castingu,“ uzavřel Renč.