Fernet je bylinný likér, jehož chuť mu dodává několik bylin. Konkrétně Fernet Stock používá k výrobě 14 bylin. Přesné složení znají jen dva lidé na světě. Víme, že tři byliny pochází z Česka a mezi veřejně známé ingredience patří hořcový kořen, zeměžlučová nať a heřmánek římský. Likér vzniká macerací (vyluhováním bylin za studena v lihu), a to po dobu 8 týdnů. Následuje doba zrání v dubových kádích.

Fernet, nebo-li hořký nápoj z bylin požívali po jídle italští mniši už před 200 lety. V 19. století pak jeden lékař z Milána vytvořil recepturu na žaludeční lék. Z lékáren se postupně přesunul díky oblíbenosti nápoj do lihovarů, odkud se rozšířil do celého světa. Příběh Fernet Stocku začíná v roce 1884, kdy Lionello Stock založil s Carlem Camisem v italském Terstu firmu Distilleria a vapore Camis & Stock. Severní Itálii ale silně zasáhla válka, tak se v roce 1920 rozhodl Stock přestěhovat firmu do Plzně. První láhev Fernetu opustila destilérku až o 7 let později.