Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pejsek Dick honil bobra a zasekl se v díře: Hasiči uvězněného jezevčíka vysvobodili krumpáčem a lopatami!

Autor: pma - 
8. března 2024
21:19

Nevšední zásah za sebou mají profesionální hasiči z Vysokého Mýta spolu s dobrovolnými hasiči z Chocně. Ti o víkendu zamířili do Běstovic, kde jezevčík jménem Dick zavětřil bobra. Pejsek se ale na svém lovu zasekl v hluboké noře a nemohl se sám dostat ven. Z té ho naštěstí hasiči za pomoci krumpáčů, lopaty a rýče dokázali dostat. 

To, že hasiči pomáhají zvířatům v nouzi, je poměrně běžné. Případ, který se odehrál v neděli podvečer v Běstovicích na Orlickoústecku se zapsal do hasičských statistik. 

Jezevčík jménem Dick na procházce zavětřil zvíře, konkrétně bobra. Vydal se bleskurychle za ním, bohužel se zasekl v hluboké noře a nemohl se dostat zpátky. Na pomoc vyjeli profesionální hasiči z Vysokého Mýta spolu s dobrovolným hasiči z Chocně.

„Museli jsme použít lopaty, krumpáče, polní lopatku i rýč, abychom se v noře dlouhé více než dva metry dostali až k uvězněnému jezevčíkovi,“ vysvětlil na sociální síti velitel zásahu nprap. Miloslav Havlík z hasičské stanice Vysoké Mýto.

Pejska nakonec hasiči dokázali z hluboké díry vyprostit a následně ho zdravého předali majitelům. Pár chvil na to ovšem do nory zalezl bobr, kterého předtím Dick zřejmě na procházce zavětřil. „Díru jsme zasypali, aby do ní někdo nespadl a nezranil se,“ dodal ke kurióznímu zásahu Havlík. 

 

al.bunda ( 9. března 2024 08:48 )

krumpáčem do chrbáta..dobře hasiči 😁 😁

Zobrazit celou diskusi