Dvojice selátek utekla v pondělí odpoledne majiteli a vydala se na výlet po obci. Odchytit zatoulaná zvířata vyrazili hasiči. Jenže vepři se nabyté svobody nemínili jen tak lehko vzdát.

Video
Video se připravuje ...

Hasiči odchytávali v Tlučné na Plzeňsku dvě zaběhlá selata. HZS PK

Prvního uprchlíka čapli hasiči pomocí plastového lavoru poměrně rychle. Druhé sele, které v tu chvíli bylo již o několik zahrad dál, se ale ukázalo jako zdatný mistr úniků.

„Nejen, že prokázalo solidní rychlost, ale také inteligenci a sílu. A tak si nás povodilo z jedné zahrady na druhou a zpět,“ popsali soupeření s čilým vepřem hasiči. Nakonec přece jen slavili úspěch.

Prase, mistr úniků

„I tohoto prcka se nám s vypětím sil podařilo odchytit a umístit do kotce k ochotnému sousedovi, u něhož si majitel mohl následně čuníky vyzvednout. Děkujeme prasátkům za prověření naší fyzické zdatnosti, slibujeme, že budeme trénovat ještě usilovněji,“ zakončili s nadsázkou hasiči úsměvnou historku.

S uprchlými selaty se v posledních dnech na Plzeňsku doslova roztrhl pytel. Předminulý víkend naháněli vepře v Malesicích na okraji Plzně. Prase nakonec čapli pomocí dvou volejbalových sítí na tamním hřbitově.

Fotogalerie
9 fotografií