Vše začalo tím, že lidé starostu Aleše Tolara upozornili na podivné prase pobíhající kolem hřbitova. Tvrdili, že se tam potuluje prý divočák a ještě k tomu albín. „Tak jsem na místo hned vyrazil a zavolal jsem na pomoc i místní hasiče,“ vzpomínal Tolar.

Video
Video se připravuje ...

V plzeňských Malesicích odchytávali čuníka, utekl někomu z chlívku. Aleš Tolar

Ukázalo se, že zvláštní podsvinče je domácí prase strakaté, které někomu uteklo z chlívku, vyrazilo na výlet a vesele pobíhalo po vesnici. Nabyté svobody se chrochtající pašík nechtěl vzdát. Odchyt dal „lovcům" pořádně zabrat.

Vepř, mistr úniků

Nejdříve prase naháněli s holýma rukama. Na kvičící podsvinče ale neměli šanci. Vždy jim z každé nastražené pasti šikovně uniklo a ještě drze pokvikávalo.

Naháněči se tak vybavili dvěma volejbalovými sítěmi a pašíka s nimi obklíčili. Jenže i tak zdrhl. „Bylo na něm vidět, že se při tom celkem dobře bavil,“ uvedl Tolar. 

Zvítězila lest

Nakonec nad neposedným prasetem zvítězili lstí. „Pašíka se podařilo odlovit přímo na hřbitově, kde ho zřejmě prostředí natolik vyděsilo, že začal spolupracovat,“ usmál se Tolar.

Hasiči a starosta zvíře nahnali do rohu a konečně čapli. Vepř nestačil způsobit ani nějakou škodu. Pak ho vymotali ze sítě a odnesli na jeden z místních statků, kde čuník čeká na svého majitele.

Fotogalerie
6 fotografií