Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana tří malých prasátek: Uvízla v hluboké šachtě!

Autor: pma - 
6. června 2023
15:27

Hasiči a strážníci ze slovenského města Zvolen mají za sebou kuriózní případ. V několik metrů hluboké šachtě uvízli tři malí divočáci. Bachyně se pohybovala v keřích nedaleko blízké cyklostezky, kterou policie musela z důvodů bezpečnosti raději uzavřít. Naštěstí vše dobře dopadlo a mláďata se s pomocí profesionálů dostala do bezpečí.

V pondělí dopoledne se ozývalo okolím cyklostezky u slovenského města Zvolen kvílení. To vydávala tři malá prasátka, která zřejmě dle informací TV JOJ nedopatřením spadla do několik metrů hluboké šachty. Náhodní kolemjdoucí zvířecí nářek uslyšeli a okamžitě na místo zavolali hasiče a městskou policii.

Podle člena Hasičského a záchranného sboru Zvolen Miroslava Stehlíka byl zásah náročný. V nedalekém křoví se totiž ukrývala bachyně, která své mladé hledala. Na střeše hasičského vozu byl jeden z požárníků připraven s hadicí s vysokým tlakem vody pro případ, že by bylo třeba samici odlákat. Policie mezi tím pro jistotu uzavřela přilehlou cyklostezku.

Jeden z hasičů následně vlezl do šachty a jedno prasátko po druhém vyndal opatrně ven. Poté vyděšená zvířata požárníci společně se strážníky vypustili. Mláďata se ihned vydala směrem ke křovím, kde se schovávala jejich matka. Záchranná akce tak měla naštěstí dobrý konec.

nemocna ( 6. června 2023 23:43 )

Velké díky lidem co nebyli lhostejní a zavolali pomoc hasičů i policistů i jim velký dík za záchranu malých selat, měli by se zasypat všechny díry nebo překrýt co kdyby tam spadlo dítě?

Zobrazit celou diskusi