Na gratulace novomanželům se čekala dlouhá fronta. Princ Husajn s princeznou Rádžvou ale stále drželi úsměv na tváři a s každým prohodili pár slov. Když přišel na řadu britský královský pár, jako první gratuloval nevěstě ke sňatku princ William. S krásnou princeznou se zapovídal  na pár minut,  zatímco jeho manželka Kate vedla zdvořilostní fráze se ženichem.

Když se pak konečně dostalo na to, aby nevěstě pogratulovala i samotná Kate, William čekal krok od nich. Princezna z Walesu sotva stačila mladičké nevěstě pochválit šaty a už jí manžel popoháněl. „Šup, šup.. Jdeme!“ zavolal na ni, zatímco rukama naznačil, ať si pospíší. Poslušná Kate dořekla alespoň pár slov a už dala prostor dalším gratulantům. Upovídaný William se ještě naklonil zpět k nevěstě a rozloučil se slovy: „Zatím nashle“.

Video
Video se připravuje ...

Gratulace prince Williama a Kate youtube.com

Oba poté pokračovali na honosnou recepci, která se po svatbě konala. Kromě nich se jí zúčastnily desítky významných hostů a také členové různých královských rodin. Například nizozemská královna Máxima s dcerou princeznou Amalií, švédská korunní princezna Victoria s manželem, bývalý španělský král Juan Carlos I, bhútánská královna Jetsun Pema, či dánský královský pár korunní princ Frederick s princeznou Mary a mnoho dalších.

Fotogalerie
38 fotografií