Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Módní návrhářka Debbie Brown o stylu Babišové a Pavlové: Tohle je její verdikt!

26. ledna 2023 | 06:00

Monika Babišová a Eva Pavlová, manželky kandidátů na prezidenta, aspirují na roli první dámy. Která z dam se jí skutečně stane, se dozvíme v sobotu 28. ledna. Obě se tak přirozeně dostaly do čela pozornosti, když jejich styl, jímž budou prezentovat, se stal hlavní tematikou. Jak si doposud vedly v etiketě oblékání ve veřejném prostoru a zda mají nakročeno se nové role zhostit s grácií, jsme se zeptaly módní návrhářky vystupující pod uměleckým jménem Debbie Brown.

První dáma se nepochybně pojí s elegantním odíváním, jež tvoří nedílnou součást etikety podrobující se bontonu. Vzhledem k pevně daným pravidlům vytříbeného chování by se tak módní prezentace neměla v globálním měřítku příliš odlišovat. To nám potvrdila i návrhářka vystupující pod pseudonymem Debbie Brown: „Styl prvních dam by se celosvětově neměl příliš odlišovat. Neměl by vybočovat z elegantního lady stylu, odlišovat se přílišnou extravagancí, co se reliéfů materiálů a střihů týče. Tudíž si dle určitých pravidel nemůže první dáma dovolit flitry, divoké vzory a doplňky, kterými se snažíme od sebe odlišit my, ženy z lidu. V tomto ohledu by měl být její styl co nejvíce neutrální, neukazovat se v očích společnosti v jiném světle. Je to naše vizitka světu,“ nechala se slyšet mladá designérka.

Podívejte se na detailní život Jackie Kennedy, která byla jednou z nejvýznamnějších dam:

Experimentovat v jinak sofistikovaném šatníku, jenž by měl být pohodlný i variabilní zároveň, lze za pomoci barev i drobných elegantních aspektů, jako jsou kupříkladu mašle, hedvábné šátky či originální lodičky. A právě výraznými barvami i svěžími aktuálními trendy se odlišuje Monika Babišová, na což upozornila návrhářka: „Odlišuje se výraznými i pastelovými odstíny barev. Od fuchsiové, levandulové přes bordó, oranžovou až po Baby Blue. I přestože se Monika Babišová vžívá do aktuálních trendů měnící se doby, pořád splňuje výše zmíněné atributy, které nejsou etiketě naprosto cizí. Je u ní i znatelný vliv sociálních sítí, tedy snaha zavděčit se společnosti, být líbivá, pomyslně dokonalá. Tímto se odlišuje, ale je to u ní přirozené a vkusné,“ popisuje v detailu Debbie Brown.

A právě barvy jsou u vysoce postavených dam ve společnosti hlavní tematikou. Zdárným příkladem toho byla panovnice Alžběta II., která se barevnými kostýmky odlišovala od ostatních. V jejích šlépějích jde i Kate, princezna z Walesu, která se taktéž odvážných tónů nebojí.

Monika Babišová pak také poutá pozornost vždy dokonale upraveným účesem, ale i jinak originálními doplňky od zbytku looku odlišujících, když zrovna volí minimalistický sukňový či kalhotový kostýmek v tlumené barvě. Řeč je o vázankách na mašli, ale i lodičkách s opulentní blyštivou sponou.

Na ně se můžete podívat v našem článku, kde jsme podrobily detailnímu pohledu outfity dam z minulého kola voleb:

A jaký je styl manželky generála Petra Pavla? „Je to pravá dáma!“ Rozhodně sdělila mladá návrhářka a doplnila: „U paní Evy Pavlové je přirozeně znát věkový rozdíl oproti paní Babišové. A desetiletý rozestup je v dnešní zrychlené době opravdu citelným rozdílem. Nebude tudíž působit výstředně, což navíc umocňuje fakt, že pro Evu Pavlovou nebyla většinu části jejího života móda hlavním kritériem vzhledem k jejímu vojenskému zaměření. Svou prezentací na veřejnosti však dokazuje, že by se nové funkce zhostila s naprostou elegancí a grácií,“ uzavírá Debbie Brown.

Elegantní kousky ve stylu Evy Pavlové pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová