Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pohřebiště klanu Presleyů: Vedle koho spočine Elvisova dcera (†54)?

/
  • Vedle koho spočine Lisa Marie Presleyová (†54)?
    20. ledna 2023 ● 13:12

    Za někdejším sídlem Elvise Presleyho (†42) v Memphisu v Tennesse, kde v roce 1982 vzniklo muzeum, se dnes nachází rodinné pohřebiště klanu Presleyových. Právě zde spočine i zpěvákova jediná dcera, Lisa Marie Presleyová (†54). Kdo všechno jí bude dělat společnost?

  • 1.

    Rodinné pohřebiště

    V meditační zahradě sídla Graceland má svůj hrob či alespoň náhrobek celkem sedm členů klanu Presleyových. Zahrada je dnes stejně jako celé sídlo přístupná veřejnosti a každý rok ji navštíví přes 650 tisíc lidí. 

     

    Graceland nechal pro zpěváka v letech 1964-1965 postavit jeho fanklub Elvis Austrálie. V té době ještě nikdo netušil, že slavný král rokenrolu spočine po své smrti právě tady...

  • 2.

    Elvis Presley

    Když Elvis 16. srpna 1977 zemřel, dva dny po své smrti byl pohřben na hřbitově Forest Hill Cemetery v Memphisu vedle své matky Gladys. Tři muži se ale posléze pokusili ukrást jeho rakev, aby za ni mohli požadovat tučné výkupné. To se jim sice nepodařilo, ze strachu před podobnými nápady bylo ovšem Elvisovo tělo v roce 1981 raději exhumováno a i s ostatky jeho matky převezeno právě na zahradu Gracelandu. Od té doby zde spočinulo ještě několik zpěvákových příbuzných. 

  • 3.

    Gladys Presleyová

    Elvisova matka Gladys Presleyová (†46) zemřela 14. srpna roku 1958. Původně byla stejně jako její syn pohřbena na hřbitově Forest Hill. Dnes odpočívá vedle svého manžela Vernona. V roce 2018 byl do zahrady zasazen i náhrobní kámen, který byl na jejím původním hrobě od roku 1964. 

  • 4.

    Jessie Presley

    Na hřbitově se nachází i pomník Elvisova dvojčete. Zpěvákův bratr Jessie se bohužel narodil mrtvý... Jak by asi vypadal svět, kdybychom měli dva krále rokenrolu?

  • 5.

    Vernon Presley

    Vernon Presley (†63) zemřel 26. června 1979 a přežil tak manželku i oba syny. Elvis ho ve své závěti stanovil správcem dědictví a svůj majetek odkázal právě jemu, babičce Minnie Mae (†89) a své jediné dceři, Lise Marii Presleyové (†54). V závěti také uvedl, že Vernon může poskytnout části jeho majetku i dalším příbuzným podle toho, jak to bude potřeba. 

  • 6.

    Minnie Mae Presleyová

    Presleyovi v rodině dlouhověkost zrovna nemají, Elvisova babička z otcovy strany je ale čestnou výjimkou. Minnie Mae Presleyová zemřela 8. května 1980 v úctyhodném věku 89 let – a to jen měsíc před svými 90. narozeninami. Přežila tak jak svého syna, tak snachu i oba vnuky. Na zahradě Gracelandu odpočívá vedle Elvise. 

  • 7.

    Benjamin Keough

    Nejmladší osobou pohřbenou na půdě Gracelandu je Elvisův jediný vnuk Benjamin Keough (†27). Benjamin svůj život ukončil dobrovolně 12. července roku 2020 střelnou zbraní. Podle jeho přátel trpěl depresemi, které ještě umocnila pandemie koronaviru, nutné lockdowny a karantény. Lisa Marie si smrt jediného syna dávala do konce života za vinu. 

  • 8.

    Lisa Marie Presleyová

    Na stejném pohřebišti nyní po boku svých předků a syna spočine i jediná dcera Elvise Presleyho, Lisa Marie Presleyová. Její tělo bude 22. ledna uloženo vedle Benjamina (†27) a naproti zěvaččině otci.

     

    Lisa Marie zemřela po dvou zástavách srdce 12. ledna 2023. Jen pár hodin před smrtí přitom zářila na předávání Zlatých glóbů...

  • 9.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte do velké galerie pod videem. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Elvis Presley – Od sexuálního symbolu po totální vyčerpání. Jak král rock 'n' rollu změnil hudbu Videohub

    Fotogalerie
    281 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy