Slavné zpěvačce a herečce Lise Marii Presleyové bylo pouhých devět let, když její otec, celosvětově milovaný zpěvák Elvis Presley (†42), v roce 1977 zemřel. Jeho majetek se ale stal jejím vlastnictvím až v době, kdy jí bylo 25 let. Do jejích držav se dostal i slavný Graceland, který se díky Priscille (77) proměnil v hojně navštěvovanou turistickou atrakci. Přestože měl slavný „King“ v době smrti údajně jen 5 milionů dolarů (111,5 milionů korun), v roce 1993, kdy byl majetek svěřen Lise Marii, měl už hodnotu přes 100 milionů dolarů (tedy více jak 2 miliardy a 231 milionů korun).

V rukou tedy měla Lisa skutečně obrovský majetek - její rozhodnutí v roce 2003 zaměstnat jako obchodního manažera Barryho Siegela, se ale ukázalo jako zcela katastrofální, jelikož ji málem doslova a do písmene ožebračil. Přitom patřil mezi špičky ve svém oboru, byl vrchním ředitelem společnosti Provident Financial Management a prominentním manažerem v zábavním průmyslu, kde mezi jeho klienty patřili třeba herci Al Pacino (82) či Elijah Wood (41). Siegel však začal  majetek bez jejího vědomí rozprodávat a investovat - mimo jiné do společnosti stojící za show American Idol, která v roce 2016 zkrachovala.

Siegel poté údajně začal likvidovat Lisin majetek, aby doplnil její příjmy. Nikoho nejspíš nepřekvapilo, když ho v roce 2018 zažalovala a obvinila ze špatné správy jejího dědictví, jelikož kvůli němu a jeho podezřelým finančním machinacím měla v jednu chvíli dluh 16 milionů dolarů (necelých 357 milionů korun). Lisa také tvrdila, že kvůli jeho chybným obchodním rozhodnutím jí zůstal dluh 500 tisíc dolarů (víc než 11 milionů korun) na kreditní kartě. V e-mailech, z nichž se četlo i u soudu, totiž Siegel po celou dobu Lisu ujišťoval, že jsou její finance v „dobrém stavu“.

Její peněženku v té době neblaze poznamenalo i čtvrté manželství, které skončilo v roce 2016. Dlouhodobě si procházelo těžkým soudním řízením, jelikož kytarista Michael Lockwood (61), otec jejích dcer - dvojčat Harper Vivienne a Finley Aaron (14), po Lise požadoval 40 tisíc dolarů (892 tisíc korun) měsíčně jako výživné na děti. Přitom trval na tom, že Lisa má ve skutečnosti mnohem více peněz, než kolik přiznala v soudních dokumentech. Lisa se však bránila, že je na mizině vinou Siegela, načež on a jeho společnost okamžitě podali protižalobu. V té tvrdili, že k finančním potížím dcery krále rock'n'rollu vedlo Lisino „nekontrolované utrácení“.

Video
Video se připravuje ...

Elvis Presley – Od sexuálního symbolu po totální vyčerpání. Jak král rock 'n' rollu změnil hudbu Videohub

A ruku na srdce, Lisa nebyla tak docela bez viny. Od roku 2012 do roku 2017 neplatila daně, takže její dluh narostl až do výše 10 milionů dolarů (223 milionů korun), na 6 milionů dolarů (134 milionů korun) dlužila i ve Spojeném království. Její konto nepříznivě zasáhla i Lisina protidrogová léčba. Na odvykací kúře byla nejméně pětkrát, pročež v Hills Treatment Center v Los Angeles, kde se opakovaně snažila zbavit své zavilosti, platila na 40 - 50 tisíc dolarů (892 tisíc - 1,1 milionů korun) měsíčně. 

Rozhazovačnost Lisa zřejmě podědila po Elvisovi, jenž Lisu odmalička rozmazloval. Jako dítě v Gracelandu měla například poníky a soukromý přístup do zábavního parku jen pro sebe, své přátele a služebnictvo na její zavolání. Když Elvis zjistil, že jeho dcera touží poprvé v životě vidět sníh, zaletěl s ní svým soukromým tryskáčem do Idaha, aby si tam dvacet minut hrála ve sněhu, a pak se zase vrátili. Elvisovi, který byl známý svou štědrostí, tak často docházely peníze – jenže u něj prostě stačilo se znovu vydat na turné, aby doplnil pokladnu...

Fotogalerie
38 fotografií