„Ideálně v roce 2024 dojde ke kompletní rekonstrukci tramvajové tratě od Jičínské ulice po Bolzanovu ulici včetně bezbariérových zastávek, nového trakčního vedení se sdruženým veřejným osvětlením a souvisejícím úpravám veřejných prostranství,“ stojí ve schváleném dokumentu. Městský Institut plánování a rozvoje (IPR) v souvislosti s rekonstrukcí dokončuje studii úprav veřejných prostranství.

Přemístění tramvajových zastávek

„Na základě dnešního rozhodnutí začne DPP projektovat rekonstrukci ulice a tramvajové trati,“ řekl v pondělí Scheinherr. Dodal, že v úseku Seifertovy, kterého se dnešní rozhodnutí týká, DPP přesune tramvajové zastávky. Zastávka Viktoria Žižkov (dříve Husinecká) čeká posun pro zajištění lepších přestupů na autobusy. V případě Lipanské je nynější poloha příliš blízko sousední zastávce Olšanské náměstí a nová poloha podle studií zajistí lepší dostupnost místním obyvatelům. Dodal, že projekt je na začátku a náklady na práce nyní nedokáže odhadnout.

Projekt rekonstrukce kolejí a ulic od křižovatky U Bulhara na západě po Jičínskou ulici na východě by měl být jednou investiční akcí. Kromě studie, kterou IPR připravuje a která se týká západní části Seifertovy ulice, institut v minulosti připravil koncepční návrh nové podoby její východní části a Táboritské ulice. Radnice Prahy 3 také nechala vytvořit návrh úprav Olšanského náměstí, Táboritské a Ondříčkovy ulice.

Video
Video se připravuje ...

Doprava na Žižkově kolabovala kvůli uzavření Husitské ulice. (2018) David Zima

Fotogalerie
8 fotografií