Jiří J. měl podle žalobkyně pravidelně dávat třem mladým hochům pervitin, který kouřili, nebo si jej rozmíchávali v limonádách. Trvat to mělo od listopadu 2019 do loňského 10. srpna, kdy došlo k nejhoršímu.

Tehdy si Jiřího sexuální partner Dominik (tehdy 16) domů přivedl kamaráda Tomáše. Ten po užití drogy zkolaboval, jeho stav se neustále zhoršoval, nakonec zemřel.

Zmodral a zemřel

O tragédii vypovídal Jiří J. u Krajského soudu  v Ostravě. „Šla mu od pusy pěna, oči měl v sloup a nebyla známka, že by dýchal. Jen zasípal, potom začal v jednu chvíli modrat.“ Tímto popisem však skončil, a odmítl jakoukoliv vinu. Hrozí mu až 12 let vězení.

„Drogy užívám, ale že bych je někomu rozdával, to vůbec,“ řekl. Na přímý dotaz předsedkyně soudního senátu, jestli podával drogy hned třem mladistvým, odpověděl: „V žádném případě.“

Je to prý výmysl

Obžalovaný tvrdí, že si vše na něm vymyslel přítel Dominik, s nímž čtyři roky žil, a živil ho. „Dluží mi velké peníze, čtyřicet tisíc. S kamarádem se spřáhnul. Všechno si to vymysleli,“ snažil se přesvědčit soud. Hlavní líčení pokračuje.

VIDEO: Hvězda Děda Mládek Illegal band: Před drogami uprchl do Jižní Ameriky.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Děda Mládek Illegal band: Před drogami uprchl do Jižní Ameriky Kisa Císařová, Lukáš Červený