Kompletní přestavbou prošly tři navzájem propojené budovy ubytovny a haly tělocvičny. Vznikla tu restaurace, recepce, pokoje ubytovacího zařízení, prostory pro wellness či nová malá tělocvična.

„Vybudováno bylo fotbalové hřiště s hrací plochou 70 x 105 metrů, čtyři metry široká a 302 metrů dlouhá in-linová dráha a parkoviště pro zhruba 60 automobilů,“ doplnila Karolina Fric z magistrátního Odboru správy infrastruktury, jenž má stavbu na starosti.

Prokopávku bude provozovat, jako dosud, TJ Lokomotiva. Činnost v areálu zahájí poté, co jí to umožní vládní opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií.

V plánu je výhledově i druhá etapa rekonstrukce. Ta by zahrnovala výstavbu nové dvoupodlažní budovy letní restaurace, víceúčelového hřiště s umělým povrchem, nového víceúčelového hřiště s pískovým povrchem pro beach volejbal, antukové kurty nebo vyhlídkové dřevěné věže.

Plánovanou cenu první etapy 183 milionů prodražila o 20 milionů náhrada nevyhovující nosné konstrukce sportovní haly. Náklady na druhou etapu by představovaly 110 milionů korun. To je ale zatím hudba budoucnosti.

VIDEO: Takhle se měnila Plzeň...