Že jejich zásah dopadne takhle, strážníci, kteří v úterý večer kontrolovali pěší zónu na Andělu, vůbec nepředpokládali. Ze zóny zaslechli křik a štěkot psa, pak spatřili také skupinku lidí a velmi nebezpečnou situaci, která se právě odehrávala - jeden z přítomných mužů držel v ruce nůž a máchal jím kolem sebe. „Přítomní uvedli, že se pokusil nožem zasáhnout psa, který na něho štěkal. Hlídka opakovaně vyzvala muže, aby zanechal svého jednání a pokud tak neučiní, použije proti němu donucovací prostředky,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Útočník však jako by žádné výzvy neslyšel. Strážníci proto sáhli po teleskopickém obušku, muže odzbrojili a svedli k zemi. Ani tehdy se ale agresor nezalekl a strážníky se snažil přeprat, ti mu proto nasadili pouta. „Ve chvíli, kdy hlídka o zákroku informovala operační středisko a žádala o posilu a hlídku státní policie, se místo pokusil opustit muž a žena se psem,“ popsala mluvčí. Onen muž pak strážníkům vylíčil, že se ho útočník pokusil napadnout, trestní oznámení však podat nechtěl. „Útočník se odmítl k události vyjádřit. Případ si na místě převzala Policie ČR,“ dodala mluvčí.

Záchranáři 37letého agresivního muže po zákroku ošetřili, oba zasahující strážníci skončili v nemocnici. „Jednoho na loktu pokousal agresivní cizinec a druhého kousl do lýtka pes, který byl sice na vodítku, ale neměl náhubek,“ dodala mluvčí.