Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Alena Antalová: Nejsem tlusťoška, co se válí doma

Video se připravuje ...
VIDEO: Martin Mol
5. března 2021 | 06:00

Herečka Alena Antalová (48), kterou jistě znáte z Četnických humoresek nebo Pojišťovny štěstí, se odvážně vypravila na zákrok, který jen tak někdo nepřizná. Přestože – jak sama prohlásila – není žádná líná tlusťoška, podstoupila laserovou liposukci bříška a boků. Dcery nemohly věřit vlastním očím, že zrovna ona něco takového zkouší.

Bříško je taková choulostivá partie, která trápí spoustu žen. Trápí vás nějak dlouhodobě?

Mě dlouhodobě nic zásadně netrápí, takových míst bych klidně našla na těle spoustu. Závodně jsem lyžovala, takže jsem nikdy nebyla žádné tintítko. Dala jsem na slova odborníků.

Proč jste se tedy nakonec rozhodla nechat si bříško upravit?

Je za tím trochu delší příběh. Vůbec jsem netušila, že něco takového existuje, v těchto trendech se moc neorientuji, ale šla jsem na konzultaci se znamínkem, které mám na břiše, a jak jsem byla před paní doktorkou nahá, tak jsme se tak začaly bavit, jako to ženy dělají. Povídaly jsme si o všech těch tukových zásobách, které ženy trápí, a ona mi řekla, co všechno by se s tím dalo dělat. Nasadila mi brouka do hlavy a skončilo to tak, že jsem tady a jsem sama zvědavá, jak to dopadne. Bylo by moc prima, kdyby se tam něco trošku změnilo.

Vyzkoušela jste na vlastní kůži už i jiný zákrok?

Řešila jsem již zmíněná znamínka, která mě trápila. Také nějaké permanentní líčení, což je skvělé, protože vypadáte stále tak nějak upravenější. Potom jsem byla na omlazení vlastní plazmou. Původně jsem totiž chtěla plazmu dát covidovým pacientům, ale odmítli mě, že když už jsem čtyřikrát rodila, tak mám jít domů. Využila jsem to tedy jinak. Tento zákrok si tedy musím pochválit, protože se mi velmi zlepšila pleť, mívala jsem ji suchou, a to zmizelo.

Jako maminka čtyř dětí jste jistě velmi aktivní, stíháte ještě třeba cvičit nebo se nějak věnovat svému tělu?

Musím říct, že jsem velmi aktivní člověk, cvičím, běhám, zdravě jím, takže to není o tom, že bych byla líná tlusťoška, která se to snaží nějak vylepšit. Myslím si, že opravdu obézním lidem ani taková liposukce jejich problém nevyřeší, ona podle mě jen pomáhá vytvarovat postavu. Neřeším přibraná kila, člověk se narodí a jeho tělo pak nějak vypadá, ale s pomocí tohoto zákroku by mohlo vypadat o něco lépe. Ta myšlenka mě začala bavit, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.

Nebojíte se, že tomu teď propadnete a budete zkoušet jednu úpravu za druhou?

Myslím si, že ne, mně nevadí, že stárnu. Vedle toho, že si vážím starých lidí, tak znám několik starých žen, které jsou nádherné tím, že jsou optimistické a mladé duchem, a to je to nejhezčí. Mám v tom jasno, ale je hezké, že se to dá pěkně skloubit. Je to srandovní, když stará žena vypadá jako mladá. Já osobně bych nechtěla vypadat, jako když mi bylo dvacet.

Máte doma tři dcery, nebojíte se, že budou chtít také něco vyzkoušet?

Velmi se divily. Včera jsem chtěla, aby mě vyfotily, protože jsem si chtěla udělat vlastní soukromou fotodokumentaci. Tak nechápaly, proč mi mají fotit břicho. Když jsem jim to vysvětlila, tak se smály a nechápaly, že zrovna já se do něčeho takového pouštím. Já jsem sama sebou překvapená, jak jsem bláznivá a odvážná. Nevím, jak ony, kam je život zavane a co je všechno ovlivní. Budu je podporovat v každém správném rozhodnutí. Snad tedy poznám, která jsou ta správná. Rozhodně je nehodlám nutit do něčeho proti jejich vůli. Pokud se budou chtít dát na dráhu modelek, nebudu jim bránit, jsou krásné, štíhlé, klidně by mohly. V každém případě jim vysvětlím, že to není jednoduché. Nepřála bych jim to, není to úplně sranda.

Jak zvládáte se školou povinnými dětmi tuto situaci?

Teď už lépe, ale jaro bylo vražedné. Neměli jsme notebooky, funkční wifi, takže katastrofa. Teď už je vše vychytané, tatínek zařídil. Ze školy se půjčily počítače. Když ta nejmladší mohla chodit do školy a ostatní děti musely být doma, záviděly sestře. To je hrozně zajímavé, že závidí ségře, že může do školy. Všichni bychom si moc přáli, aby se situace zlepšila.

Jak vidíte svou situaci nadále?

V rodině zvládáme situaci skvěle a myslím, že to půjde i nadále, protože jsme zjistili, že se všichni máme opravdu moc rádi, a to je krásné. Pracovně se mi  stýská, i když teď zkoušíme v divadle muzikál Jany Eyrové. Ale stýská se mi tak, až to bolí. Pevně doufám, že to všichni zvládneme a už brzy budu stát zase na jevišti.

Video se připravuje ...