Těžkých zranění při nehodách v hlavním městě policie eviduje 131, předloni jich bylo 114. Počet lehce zraněných se loni snížil přibližně na 1620 z předloňských 1958.

Dvě dopravní nehody měly loni v Praze po dvou obětech. V polovině srpna zemřeli na Pražském okruhu u Běchovic dva muži, kteří po kolizi s nákladním autem zůstali zaklínění v dodávce. Při srážce dvou osobních aut v podjezdu pod Pražským okruhem poblíž Dolních Počernic zahynuli 11. prosince dva dospělí lidé, v nemocnici skončilo se zraněními dítě.

Video
Video se připravuje ...

Ferrari narazilo do lampy v Bohnicích, 31. 12. 2020. David Malík / CNC

Počátkem července v ulici 5. května zemřel ve služebním voze dvaatřicetiletý policista z Moravskoslezského kraje, který se s kolegy vracel z hlavního města. Další dva policisté - muž a žena - po nehodě skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Do policejního auta zezadu ve vysoké rychlosti najela řidička osobního vozu, která byla podle vyšetřovatelů pod vlivem alkoholu. Státní zástupce na ni v polovině prosince podal obžalobu.

V celém Česku loni podle předběžných čísel na silnicích zemřelo 466 lidí, nejméně od roku 1961, kdy policie začala vést evidenci. Předloni bylo obětí 547. Meziročně se v ČR snížil také počet nehod a těžce zraněných.

Dopravní nehody v Praze:

tabulka nehod
Autor: Policie České republiky

Fotogalerie
23 fotografií