„Náš táta, Zdenda Dolanský, včera odpoledne odešel.  Všem, kdo jste se ozvali, moc děkujeme, a vy všichni, kdo jste ho měli rádi, vzpomeňte na něj a dejte si něco dobrého…“ napsal na facebook Jiří Dolanský, syn známého herce, který si zahrál například v detektivních seriálech Policie Modrava, Rapl či Kriminálka Anděl. Tragickou novinku pak sdílel na svém profilu i jeho bratr Jan Dolanský, známý například z filmů Všechno nejlepší!, Perníková věž nebo zombie komedie Choking Hazard a zároveň „hlas“ televizní stanice Prima COOL.

Právě u něj se ihned začaly objevovat kondolence. „Upřímnou soustrast celé rodině,“ napsala mu například herečka Petra Špalková (45), která si s Dolanským seniorem zahrála například v Četnických humoreskách. Spoluúčast mu vyjádřila také herečka Eva Čížkovská (55), která se proslavila rajcovní rolí striptérky v Diskopříběhu 2, herec Filip Kaňkovský (35), hvězda napínavého historického seriálu 1890, či herec Robert Jašków (50), známý z Ordinace v růžové zahradě 2. „Moc mě to mrzí, Jendo…“ napsal truchlícímu Dolanskému.

VIDEO: Lenka Vlasáková oslavila narozeniny! Víme, co dostala od  manžela Jana Dolanského!

Video
Video se připravuje ...

Lenka Vlasáková oslavila narozeniny! Víme, co dostala od Dolanského! Blesk TV

„Honzo… je mi to líto… tátu jsem měl moc rád… myslím na tebe, myslím na vás,“ reagoval také herec Jiří Štrébl (61), jenž na televizní obrazovce proslul zejména rolí Miloše Knoblocha v nekonečné Ulici. „Tátu jsem měla moc ráda…“ přiznala rovněž herečka Kateřina Macháčková (70). „Upřímnou soustrast celé rodině,“ popřál také herec Pavel Nečas (54) či herečka a režisérka Petra Nesvačilová (34). Pro všechny napříč generacemi je zjevně náhlý skon talentovaného umělce a podle všeho i úžasného člověka velkým šokem a ve světě českého filmu po něm zůstane skutečně velká a nenahraditelná díra…

VIDEO: Fešák Dolanský prozradil, v čem si s manželkou nerozumí! 

Video
Video se připravuje ...

Fešák Dolanský prozradil, v čem si s manželkou nerozumí! Blesk TV

Fotogalerie
23 fotografií