Dva gauneři si v půli června chtěli pořádně namastit kapsy v Sokolovské ulici. „Muži se vloupali do bytu, jelikož si mysleli, že v něm nikdo není. Velké překvapení pak pro ně bylo, když se ve dveřích potkali tváří v tvář s nájemníky. Dvojice mužů se zalekla a rychle utekla pryč,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Sdílený byt obývali dva lidé, každý byl v jiné místnosti. Když gauneři zazvonili, nájemíci si mysleli, že jde návštěva za tím druhým, otevřít proto nešel ani jeden z nich. Setkání se zloději, kteří se náhle zjevili ve dveřích, bylo překvapením pro obě strany. I když se nezvaní návštěvníci dali v úleku raději hned na útěk, aniž cokoliv ukradli, nechali za sebou poškozené dveře. „Svým jednáním způsobili škodu za více než dva tisíce korun a to tím, že při vloupání vstupní dveře rozbili,“ vysvětlila mluvčí.

Policie prosí veřejnost o spolupráci

Policisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých je dvojice vidět, a prosí veřejnost o pomoc s identifikací. „Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se neprodleně na linku 158,“ poprosila veřejnost Siřišťová.

Kriminalisté celý případ v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Policie pátrá po dvojici neznámých pachatelů a prosí věřejnost o pomoc. Poznáváte je? Volejte linku 158 Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie