Horké chvilky, bez ohledu na vyústění celého případu, zažily dvě ženy v Praze 6. Mladík cizí příslušnosti nejprve ve Verdunské ulici napadl se zbraní v ruce jednu ženu, která však utekla a zkontaktovala policii. Zanedlouho poté se na tísňovou linku ozvala druhá žena, která podobnou zkušenost zažila v Podbabské ulici.

„První z napadených byla dvacetiletá žena, které chtěl muž vzít kabelku. Ohrožoval ji přitom zbraní. Ta se mu však ubránila a hlasitým voláním o pomoc ho s největší pravděpodobností donutila utéct pryč,“ vysvětluje mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

„O pár minut později, v Podbabské ulici, však zaútočil znovu, a to na pětadvacetiletou ženu. Postavil se před ní, v ruce držel zbraň a lámavou angličtinou po ní požadoval peníze. Poškozená před podezřelým mužem utekla a zavolala na tísňovou linku,“ pokračuje Siřišťová.

Ptáček neuletěl

Po muži začalo v okolí daných ulic pátrat několik policejních hlídek, zejména těch prvosledových. Díky perfektnímu popisu, který ženy policistům daly, věděli policisté koho hledat. Nebezpečného muže vypátrala během několika minut hlídka z Pohotovostní motorizované jednotky, konkrétně velitel policie z PMJ.

Muž dostihli v Jugoslávské ulici. „Zbraň, kterou podezřelý ohrožoval obě ženy, nalezli policisté ze speciální pořádkové jednotky nedaleko v odpadkovém koši. Jednalo se o plastovou atrapu zbraně,“ líčí mluvčí.

Pachatel skončil v poutech a nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu loupeže. „V případě odsouzení mu hrozí za tento trestný čin až deset let odnětí svobody,“ informuje Siřišťová, která ocenila spolupráci obou žen. „Prvotní informace, které přijme operační důstojník od oznamovatele, jsou velice důležité. I díky věrohodnému popisu podezřelého policisté muže krátce po činu vypátrali.“
Fotogalerie
6 fotografií