Nabídku, aby Tomáš Klus znovu vklouzl do role nepříliš bystrého prince, dostal známý hudebník přímo od režiséra Ivo Macharáčka (43), muže, co stojí za teenagerskou komedií Panic je nanic nebo romantickým snímkem Intimity. A jak nyní přiznal sám autor mnoha oblíbených hitů, jako je třeba Nina či Pánubohu do oken, rozhodně se dlouho nerozmýšlel nad tím, zda se znovu postaví před kameru!

„Když mi Ivo Macharáček zavolal, jestli chci točit Tajemství staré bambitky II, bez váhání jsem přijal,“ prozradil nadšený Tomáš Klus na sociální síti. „Nejen proto, že scénář, který napsal s Evženem Gogolou, je znova brilantní, že obsazení skýtá mnohá souznění a hlubokomyslné debaty, ale hlavně má Ivo zvláštní schopnost propojovat lidi ze zcela odlišných stran téhož světa,“ těší se zpěvák, jenž se v tomto kuse setkal například s Ondřejem Vetchým (57), Jiřím Lábusem (70), Miroslavem Vladykou (60) či Petrem Štěpánkem (71), a romantické scény si „střihnul“ s půvabnou Kamilou Janovičovou (27).

Příběh pohádky nebyl nikterak složitý, vyprávěl o lehce popleteném princi a odvážné mladé dceři hrnčíře, která se v převleku za banditu rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou, zachránit z vězení tatínka, co odmítal platit daně, a vrátit poddaným jejich nespravedlivě vybírané peníze. Kromě toho však šlo o velice chytrou politickou satiru, která vtipným způsobem „nastavovala zrcadlo společnosti“. A vzhledem k tomu, že se za těch devět let zase tolik nezměnilo (rozhodně co se politické situace týče, jinak sám Klus se stihl oženit a založit rodinu, která v tuto chvíli čítá již tři potomky), pokračování je rozhodně namístě.

Tohle oznámení nazvali mnozí Klusovi fanoušci „první dobrou zprávou tohoto roku“. „Moc děkuji! Bambitka je úplně nejvíc nejlepší pohádka. Můžu ji vidět 1000x a vždy tam najdu něco, co jsem předtím přehlédla. A hlášky používám často i v běžném životě. Držím pěsti, aby byla dvojka stejně tak dobrá jako jednička,“ radovala se například jedna (mimochodem dospělá, byť její slovník tomu možná nenapovídá…) příznivkyně slavného zpěváka.

VIDEO: Tomáš Klus politickým aktivistou: Takhle promluvil na demonstraci 16. listopadu 2019.

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus Nikola Forejtová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
36 fotografií