Většina zamilovaných párů sice tvrdí, že Valentýna neslaví, protože to není typicky český svátek, ale stejně se rádi pochlubí květinou, dárečkem nebo romantickou večeří.

Moderátorka Petra Svoboda (37) to pojala stylově a vyfotila se ve spodním prádle. „Tohle je můj ranní Valentýn. Deset kilo čisté lásky a od rozbřesku mi žmoulá ruku. Odpoledne přijde ze školy ségra Ráchelka a večer táta z práce, takže svátek všech zamilovaných jak malovanej. Hezkého Valentýna Vám všem!" popřála kráska s půlročním synem Eduardem v náručí.

Pro Lucii Křížkovou je zase 14. únor bolestnou vzpomínkou. „Svátek sv. Valentýna moc neprožívám. Možná je to tím, že manžel stejně nebývá v tomto termínu doma (bohužel nebývá v dosahu ani 1. května). Dokonce má pro mě toto datum hořkou příchuť, protože přesně 14. února, kdy jsem měla třítýdenní Lolu v kočárku a byla tak ráda na světě, mi zavolal tatínek a řekl, doslova, že ,je to v prdeli'. Rakovina slinivky. Byl to prostě ten den, na který nezapomenete, protože vám změnil život,“ přiznala smutně. Tatínek bohužel zákeřné nemoci o tři měsíce později v květnu 2017 podlehl. 

Ovšem ostatním jejich štěstí přeje. „Svátek sv. Valentýna ale nehaním, jeho historie a symbolika je mi milá. Lásku bych slavila každý den. Je radost sledovat ta hřejivá srdíčka, která o to víc zaplavují tenhle virtuální svět. Davidovi jsem do Barcelony tajně přibalila srdíčkovou bonboniéru. Někdy to v návalu povinností a každodenních starostí nedávám dost najevo, ale ať je Valentýn, nebo jakýkoli jiný den, miluji Tě,“ napsala moderátorka. 

Svátek zamilovaných si připomenul i fotbalista David Beckham (44) a zveřejnil archivní fotku s manželkou Victorií (45).

Kdybych věděla, že jednou potkám tohoto věčně usměvavého, laskavého a milujícího muže, nebudu tak zmatkovat, v klidu si na něj počkám a pak jen řeknu. ,Ahoj, kdes byl tak dlouho?' Krásného Valentýna, moji milí. A nezadaní nezmatkujte, na každého někde za rohem čeká láska za odměnu,“ přidala vzkaz zpěvačka Lucie Bílá (53) k fotce s Radkem Filipim(36).

„Krasného Valentýna Všem a projevujte si lásku kdykoliv, nejen v tento láskyplný den,“ napsala zase modelka Tereza Kadeřábková, která je provdaná za fotbalistu Pavla Kadeřábka (27).

Partnerka Tomáše Plekance, tenistka Lucie Šafářová, k fotografii s kyticí přidala citát: "S každým nádechem miluj sebe a s každým výdechem miluj všechny bytosti okolo sebe."

VIDEO: Překvapivé přiznání Lucie Bílé: Už dva roky čistá! Čeho se kvůli partnerovi vzdala?

Video
Video se připravuje ...

Překvapivé přiznání Lucie Bílé: Už dva roky čistá! Čeho se kvůli partnerovi vzdala? Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
25 fotografií