Drama, ve kterém jeden nešťastný výstřel uvede do pohybu události, které donutí hrdiny příběhu čelit vlastnímu svědomí a morálce, byl pro Českou televizi rozhodně skvělým tahem. Napínavý příběh, jenž mnoha fanouškům českých kriminálek přišel natočený ve stylu drsných severských detektivek, co vypovídal o „obchodu s bílým masem“ a následkům jediného špatného rozhodnutí, zaujal 1 milion a 397 tisíc televizních diváků. Bylo to dokonce o 154 tisíc více lidí než minulý týden.

Přesto se však názory na vyústění vyhroceného děje různí. „Dvojka byla taková jiná, prvně utahaná a potom moc rychlej závěr. Jednička byla o dost lepší, ale jinak se mi to líbilo moc.“ To jsou nejčastější komentáře, co se objevují na oficiální facebookové stránce České televize. I přes spokojenost nad uzavřeným příběhem v nich zaznívá určité zklamání. „První díl se mi líbil naprosto! Ve druhém chybělo vysvětlení, dořešení… Ale i tak skvělá podívaná a super herecké výkony!“ Právě David Švehlík (47), představitel titulní role, patří mezi nejvíce vychvalované z celého ansámblu.  

Hojně sledovaná detektivka za sebou nechala všechny jiné pořady, na které vsadily ostatní televizní stanice. Na druhém místě sledovanosti se umístila rodinná komedie Aleny Poledňákové (78) Jak se krotí krokodýli, tedy velice volné pokračování veleúspěšné televizní série Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, kterou dávali na Nově, ta si však o milionovou hranici ani neškrtla. Vidělo ji „jenom“ 822 tisíc diváků.

Trojka a čtyřka patřila opět „čétéčku“, tedy publicistickému pořadu 168 hodin, jenž moderuje novinářka a moderátorka Nora Fridirichová (42), a který vidělo na 740 tisíc lidí, a zábavné talk show Kabinet Dr. Honzáka. Jak si poradit se životem probral se svými hosty a 468 tisíci lidí za televizními obrazovkami přední český terapeut MUDr. Radkin Honzák (80). Televizní stanice Prima se v „top 5“ vůbec neobjevila – a to i když se snažila získat si diváky českým snímkem DonT Stop s Patrikem Děrglem (30), nebo francouzskou kriminálkou Nesplacený dluh…

VIDEO: Martin Finger (49) alias Evžen z Ulice skončí ve Stockholmském syndromu na vozíčku! 

Video
Video se připravuje ...

Evžen z Ulice bude na vozíčku! Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
37 fotografií

Co je to stockholmský syndrom čtěte ZDE