Hříšníky na obou místech krotí městská policie. „Řidiči na nás mnohdy vyštěknou, co je, a ještě se chtějí dohadovat, že tudy přece jezdili vždy,“ shodli se hlídkující strážníci.

„Zatím se strážníci snaží řidiče na nové omezení hlavně upozorňovat, ale začaly už padat i první pokuty,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Neukázněnce za volantem může jejich prohřešek přijít až na dva tisíce korun.

Ochrana chodců u nádraží

Město si od uzavírek slibuje zklidnění dopravy a také ochranu chodců u vlakového nádraží a autobusového terminálu. V Goethově ulici také řešení věčných problémů s parkujícími vozy. „Ty zde stály ve dvou řadách, blokovaly tak průjezd všech ostatních, včetně vozů MHD,“ řekla Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku.

Objízdná trasa pro Šumavskou ulici vede ulicí U Prazdroje přes Sirkovou. Uzavírku Goethovy ulice je možné objet po Anglickém nábřeží. Výjimku mají v Goethově ulici vozy MHD, zásobování, klienti banky a Okresní správy sociálního zabezpečení Plzeň–sever. V Šumavské pak i autobusy, policie a vězeňská služba. 

VIDEO: Usedáte za volant nevyspalí? „Jako když vypijete dva panáky,“ říká expert.

Fotogalerie
8 fotografií