Rychlá reakce mladého řidiči zachránila život opilci, který si před týdnem ustlal přímo uprostřed silnice mezi Opavou a Oticemi. Na poslední chvíli si šofér v záři světel svého auta všiml muže v tmavém oblečení, který ležel na cestě. S hlavou přímo na dělící středové čáře! Vše natočila palubní kamera.

Video
Video se připravuje ...

Takový hazard! Na silnici ležel člověk, podle autora videa skončil na záchytce fb

„Jsem rád za to, jak to dopadlo. Neumím si představit, kdybych mu tu hlavu fakt přejel a to stačilo kousek. Souhra všech okolností zajistila, že se nic nestalo. Prvně mi ale v hlavě proběhlo, že někdo srazil zvíře. Až při přiblížení jsem uviděl hlavu v mém pruhu,“ řekl Blesk.cz autor videa Tomáš Lokoč.

Policie chválí

„Řidič vozu, který projel kolem muže ležícího na silnici, se v této situaci zachoval naprosto duchapřítomně,“ řekl policejní mluvčí René Černohorský. Mladík za volantem totiž nepokračoval v jízdě, ihned zastavil, muže odtáhl mimo vozovku a zavolal policii.

„Opilého muže policisté převezli přímo na záchytku,“ dodal Černohorský. Případy, kdy by si opilci ustlali přímo na silnici, jsou podle Černohorského naprosto výjimečné. Spíše končí na lavičkách či trávnících.