Skupina Simply Red rok před svým pražským koncertem vydá letos na začátku listopadu nové album Blue Eyed Soul. Chystané turné v roce 2020 čítá 33 termínů v Evropě a Velké Británii. Kapela v čele se svým zakladatelem a kapelníkem Mickem Hucknallem nabídne fanouškům kromě skladeb z novinky i hity ze své dlouholeté kariéry Stars, Holding Back The Years nebo ’Money’s Too Tight To Mention. Hucknall je v Simply Red od roku 1986 podporován dlouhodobě působícím saxofonistou Ianem Kirkhamem. Současná sestava zůstává od roku 2003 neměnná. „Chci, aby davy vstávaly a tančily a aby do toho všichni vložili svá srdce. Je to všechno o zachycení rytmu,“ konstatoval Hucknall.

Album Blue Eyed Soul bylo natočeno živě v londýnských British Grove Studios. Všech deset skladeb, včetně nového singlu Thinking Of You složil Hucknall a produkoval dlouholetý spolupracovník Andy Wright. Hudební složka pak čerpá z klasického funku a blues hudebníků jako Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown nebo Tower of Power. „Těším se, až skladby zahrajeme naživo, protože to bude opravdový zážitek, chci se dobře pobavit,“ prohlásil Hucknall.

Vrcholné okamžiky prožili Simply Red v první polovině 90. let, kdy vydali alba A New Flame (1989), Stars (1991) a Life (1995). Píseň We're in This Together byla oficiální hymnou fotbalového mistrovství Evropy v Anglii v roce 1996. Deska Stars kapele vynesla cenu Brit Awards a hudební časopis Q ji zařadil do stovky nejdůležitějších anglických alb všech dob.