„Byly hodně problémové. V původním bydlišti klidně proskočily oknem a napadaly sousedy. Likvidovaly, co chtěly. Přestože byly mladé, chovaly se jako dospělí agresivní psi. Jedna mne pokousala. Zpočátku jsme měli obavu, zda je vůbec zvládneme,“ přiznala Andrea Černá, předsedkyně spolku Dočasky v Lanžhotě, kam feny putovaly na převýchovu.

Po šesti týdnech pobytu v Lanžhotě jakákoliv agresivita u černé Narnie i strakaté Rie zmizela. Sedmiměsíční feny se chovají jako hravá štěňata. „Nejsou to už žádné zákeřné bestie. Naopak, jsou velmi šikovné a za deset dnů se naučily základní povely. Je radost s nimi pracovat,“ dodala Černá.

Ještě očkování a už se těší na nový domov

Obě feny mají za sebou první očkování, dostaly obojky a čipy. „Určitě je nebudeme kastrovat. Ještě tak tři až čtyři týdny a budou už úplně v pohodě. Potřebují ještě jedno přeočkování,“ soudí předsedkyně spolku. Pak se už mohou těšit na nové majitele.

Spolek Dočasky je, jak již název napovídá, pro psy jen dočasným domovem. Vycvičení a pokojní putují k novým rodinám. „Aktuálně máme v Lanžhotě 11 psů, několik dalších je v dočasných rodinách, kde se ještě více aklimatizují. Kapacitu máme 25 psů,“ dodala Černá. Spolek Dočasky.cz uvítá jakoukoliv pomoc určenou na nákup jídla pro psy. Spolek má účet: 2601143882/2010.

Fotogalerie
4 fotografie