Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chcete oddálit stárnutí a být zdravější? Tyhle nápoje vám uberou pár let!

  • ...
    25. června 2023 | 06:00

    Stárnutí je nevyhnutelný proces, který potká každého z nás. Začnou se objevovat první vrásky, šediny, vypadávají vlasy a pokožka ztrácí pružnost. "Stárnoucí" proces zastavit nelze, ovšem můžeme zastavit příznaky, které provázejí to, jak budeme vypadat. Udržet si zdravý a svěží vzhled totiž lze díky určitým potravinám či nápojům, když je budeme konzumovat pravidelně.

    Jít proti přírodě pomocí botoxu a dalších metod plastické chirurgie je možná cesta, jak zastavit čas. Ovšem výběrem správných potravin či nápojů můžete proces stárnutí také zpomalit nebo alespoň díky nim můžete vypadat mladší. A o to vlastně jde, vypadat mladě a svěže! Tyhle nápoje jsou podle odborníků doslova nabité omlazujícími látkami!

  • Káva

    Káva možná dříve neměla tu nejlepší pověst, ale nejnovější výzkumy ukazují, že mnohé z toho negativního, co se o ní říká, není pravda. Existují nové důkazy, že kofein chrání tělo před chronickým zánětem, což je největší problém věku a stárnutí! Konzumace kávy snižuje i riziko rakoviny kůže. Studie zveřejněná v European Journal of Cancer Prevention zjistila, že ti, kteří pijí každý den aspoň jeden šálek kávy, snížili riziko vzniku melanomu (rakoviny kůže) asi o deset procent.

    VIDEO: Kateřina Cajthamlová: Jak nastartovat hubnutí?

    Video se připravuje ...
    Kateřina Cajtamlová: Jak nastartovat hubnutí • VIDEO: Videoredakce ženských webů

     

  • Smoothie z řeckého jogurtu s ovocem

    Přidejte si do řeckého jogurtu ovoce, například banán nebo bobule, a vyrobte si lahodný koktejl, který funguje proti stárnutí. Zralé banány jsou bohaté na pektin, který udržuje hladinu cukru v těle pod kontrolou. Pektin pomáhá taky odstraňovat škodlivé toxiny z těla, což je zásadní při zpomalení procesu stárnutí. Na druhé straně bobuloviny jsou bohaté na vitamin C, který pomáhá udržet vaši pokožku vláčnou a zářivou.

  • Víno

    V poslední době se objevují názory, že alkohol bychom neměli vůbec pít, a to ani jednu skleničku. Samozřejmě že nadměrná konzumace alkoholu může vážně poškodit játra a způsobit, že budete vypadat starší, než ve skutečnosti jste, ovšem jedna sklenička vína denně naopak snižuje zánět v těle a riziko vzniku nemocí spojených se stárnutím. Zvláště odvrací demenci a Alzheimerovu chorobu. Pokud jde o volbu alkoholu, mělo by to být červené víno, protože obsahuje prospěšný resveratrol, což je anti-agingový antioxidant.

     

  • Voda

    Dospělé lidské tělo je tvořeno asi z 65 procent vodou, proto je důležité udržovat tělo hydratované, aby orgány mohly dobře fungovat. Zároveň tím udržíte pokožku mladistvou. Bez řádné hydratace bude pokožka suchá a vrásčitá. Pitná voda pomáhá také odvádět škodlivé toxiny z těla ven.

  • Čaj

    Zvláště zelený čaj je bohatý na antioxidanty, které bojují proti stárnutí. Zabraňují tvorbě vrásek. Můžete čaj popíjet nebo si můžete vyrobit obličejový obklad, kdy smícháte zelený čaj s černým čajem. Různé studie dospěly k závěru, že lidé, kteří pravidelně konzumují zelený a černý čaj, mají snížené riziko vzniku srdečních chorob.

     

  • Šťáva z řepy

    Červená řepa je bohatá na přirozeně se vyskytující zdravé dusičnany, které podle studie z roku 2011 zvyšují průtok krve do čelního laloku mozku, čímž zmírňují pokles kognitivních funkcí. Antioxidanty v červené řepě chrání tělo před volnými radikály, a bojují tedy proti vráskám.

  • Mandlové mléko s avokádem

    Mandlové mléko obsahuje vitaminy A, D a E, které udržují pokožku zdravou a mladistvou. Je také bohaté na vápník a bílkoviny, které udržují vaše nehty a vlasy silné a pružné. Avokádo je zase plné mononenasycených tuků, které pokožce dodávají záři a lesk.

  • Kokosová voda

    Kokosová voda je bohatá na minerály a elektrolyty, které jsou nezbytné pro zdravý metabolismus aminokyselin, lipidů a uhlohydrátů a taky pro zlepšení distribuce živin získaných z potravy. Kokosová voda také obsahuje rostlinný hormon zvaný cytokinin, který podporuje buněčný růst. Tento hormon je také antikarcinogenní.

  • Šťáva z aloe vera

     

    Aloe vera obsahuje spoustu aminokyselin a živin, které pomáhají zvyšovat produkci kolagenu v těle. Antioxidanty přítomné v této šťávě taky podporují regeneraci pokožky a zároveň pomáhají udržovat její pružnost. Pozor, pro jistotu ale nepodávejte nápoje z aloe vera dětem, protože aloe vera může být silným alergenem.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...