Ranní páteční rekreační osvěžení v bazénu museli majitelé rodinného domu ve Slezské Ostravě odložit. Místo toho pádili k telefonu volat hasiče na pomoc.

„V zapuštěném venkovním bazénu se pohyboval téměř jako neřízená střela statný srnec,“ uvedl mluvčí Petr Kůdela.

Příliš ladný skok

Srnec ladným skokem překonal plot, ale hned za ním byl bazén o rozměrech 8 x 4 metrů, do kterého spadl. Srnec v něm zpanikařil. Hasičům, kteří mu přijeli na pomoc, příliš nedůvěřoval.

„Na syčícího a chrčícího srnce s ostrými parůžky, který jasně vypadal, že se nechce vzdát bez boje, použili hasiči odchytovou smyčku na psy,“ popsal zásah Kůdela.

Srnec vytrvale s pomocí bojoval. „K místu finálního výlovu jej hasiči naháněli nejrůznějšími dlouhými nástroji a tyčemi,“ dodal mluvčí.

Poražen a osvobozen

Po několika minutách přesvědčování, že jsou na jeho straně, hasiči srnci úspěšně navlékli oprátku a vytáhli ho opatrně na břeh. Poté mu raději svázali přední a zadní běhy.

„Ihned jej odnesli do nedalekého lesa, kde jej rozvázali a vypustili,“ ujistil Kůdela.

Všichni zdrávi

Celá akce nakonec zabrala sotva deset minut. „Srnec určitě nebyl nijak zraněn, pelášil jako divý,“ řekl jeden ze zasahujících hasičů. Ti také vyvázli z pranice s divou zvěří bez úhony. A majitelé bazénu si konečně mohli jít zaplavat.

VIDEO: Strážnici před Brnem odchytili v Brně srnce, který se zaklínil mezi dům a skálu.